Το ασύλληπτο κόστος πίσω από το κτίσιμο pit στο Λας Βέγκας στο Grand Prix της F1

Η κατασκευή Pit στο Λας Βέγκας Grand Prix της F1 έχει ολοκληρωθεί και το κόστος είναι απολύτως τεράστιο.

Το Grand Prix του Λας Βέγκας – η ημερομηνία που ξεχωρίζει στο ημερολόγιο της F1 του 2023 – είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο, με αποκορύφωμα έναν αγώνα που είναι το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) και στις 6 το πρωί της Κυριακής (ώρα Ηνωμένου Βασιλείου).

Δεν
θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΣυνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRCHalloween F1 vs MotoGP : Πως περνάνε τα παλικάρια μας στις απόκριες;

Pit στο Λας Βέγκας: Η γη στην οποία έχουν χτιστεί η μάντρα και η πίστα αντιπροσωπεύει μια σημαντική νέα στρατηγική της Liberty Media, των ιδιοκτητών της F1.

Αγόρασαν τη γη για 240 εκατομμύρια δολάρια και ξόδεψαν παρόμοιο ποσό για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κτιρίου λάκκου – που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος πλησιάζει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Συγκρίνετε αυτό με τα 43,6 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για το ενημερωμένο κτίριο του Silverstone πριν από μια δεκαετία!

Το κτήριο Grand Prix pit του Λας Βέγκας είναι μια έκταση 39 στρεμμάτων. Στην οροφή του, φέρει λογότυπο F1.

Το κεντρικό κτίριο είναι 300 τετραγωνικά πόδια και τέσσερις ορόφους. Θα γίνει η έδρα της F1 στις ΗΠΑ μετά τον αγώνα του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Το κεντρικό κομμάτι του Grand Prix της Formula 1 Las Vegas αρχίζει να ανεβαίνει από το έδαφος.

Οι πρώτες στήλες είναι στη θέση τους για μια τετραώροφη εγκατάσταση μάντρας 300.000 τετραγωνικών ποδιών, που βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία της λεωφόρου Harmon και της λωρίδας Koval.

 

Pit στο Λας Βέγκας: Η περιοχή θα διαθέτει τη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού, τα pits οδηγών, τις ζώνες εξαιρετικά VIP θεατών και μια βεράντα στον τελευταίο όροφο. Τα σχέδια είναι η F1 να χρησιμοποιεί το χώρο όλο το χρόνο, όχι μόνο για τα Σαββατοκύριακα των αγώνων.

«Η κατασκευή του κτιρίου της μάντρας είναι σε πλήρη εξέλιξη», είπε ένας εκπρόσωπος του αγώνα. «Τα χρονοδιαγράμματα για την κατασκευή και τις ρυθμίσεις θα διαφέρουν σε κάθε ζώνη, με ορισμένες εγκαταστάσεις να ξεκινούν ήδη από τον Ιούνιο».

Η Liberty Media, η μητρική εταιρεία της F1, επενδύει 500 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ του κτιρίου και της αγοράς γης που συνδέεται με την τοποθεσία της μάντρας.

Το εναρκτήριο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί για τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί τη νύχτα και θα είναι 50 γύρους γύρω από μια διαδρομή 3,8 μιλίων που εκτείνεται σε τμήματα του Las Vegas Strip, του Koval, του Harmon και του Spring Mountain Road. Αναμένεται να επιτευχθούν ταχύτητες έως και 212 mph.

Αν και αρχικά υπέγραψε συμφωνία τριών ετών, η ελπίδα είναι να γίνει ο αγώνας ετήσια εκδήλωση για το άμεσο μέλλον.

Η σφαίρα του Λας Βέγκας

Η Sphere, ύψους 366 ποδιών, 18.000 ατόμων είναι ένα αξιοσημείωτο θέαμα και είναι η μεγαλύτερη οθόνη LED στη γη.

Pit στο Λας Βέγκας:  Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκευή του κόστισε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι εξοπλισμένο με 1,2 εκατομμύρια φώτα LED, καθιστώντας το ένα απίστευτο θέαμα στην καρδιά της Sin City.

Το The Sphere άνοιξε με ένα ζευγάρι συναυλιών από τους U2, οι οποίοι έγιναν viral επειδή αναφέρθηκαν στο F1 κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας επί σκηνής.

Πρόκειται να αποτελέσει σημαντικό μέρος του Grand Prix της F1 Las Vegas, και έχει ήδη δημοσιεύσει τεράστια μηνύματα στην αντίστροφη μέτρηση για το γεγονός.

Αλλά δεν είναι όλα καλά νέα…

Η Sphere σημείωσε λειτουργική ζημία 98,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η Las Vegas Sun.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1 Βραζιλίας: Esteban Ocon αποκάλεσε τον Fernando Alonso «f***ing ηλίθιο»F1 Brazil: Η αυλαία του Βραζιλιάνικου GP κλείνει με εισβολή του κόσμου στον αγωνιστικό χώροMotoGP Marquez: «Δεν σκέφτομαι να ταιριάξω με τον Rossi»Μεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα