Το μόνο λάθος που έκανε ο Μεντιλίμπαρ έφερε τη μισή ανατροπή…

Ο Ολυμπιακός θα ήταν χαρούμενος με οποιαδήποτε νίκη πριν από το ματς. Μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης κόντρα στη Φενερμπαχτσέ όμως, το τελικό 3-2 δεν ικανοποιεί. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άργησε να κάνει τις επεμβάσεις του στο παιχνίδι.

Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Σε ένα ματς που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει πάρει την ταυτότητα από τον ομόλογό του στον πάγκο της Φενέρ, ένα δικό του λάθος έκανε

την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League διεκδικήσιμη. Διότι, οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα στην αναμέτρηση.

Ο Βάσκος τεχνικός δικαιώθηκε πλήρως με τον χρησιμοποίηση του Γιόβετιτς στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Η παρουσία του Μαυροβούνιου στο γήπεδο επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες και να μένει ψηλά στο γήπεδο. Με αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαξαν φάσεις και γκολ. Ακόμα και η κίνηση του Γιόβετιτς εντός περιοχής ως δεύτερος φορ δίπλα στον Ελ Κααμπί έδωσε επιλογές στον Φορτούνη και… αέρα να κινείται.

Όλο το πλάνο λειτούργησε τέλεια μέχρι τη φάση που ο Ρέτσος κάνει το λάθος και το πέναλτι. Αυτή η φάση έβαλε την Φενέρ στο ματς και τελικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να χάνει μέτρα στο γήπεδο από λίγο νωρίτερα. Όταν ο Φρεντ πέρασε στο γήπεδο και ο Γιόβετιτς με τον Μασούρα είχαν αρχίσει να μην μπορούν να πιέσουν άλλο.

Άργησε ο Μεντιλίμπαρ…

Την ώρα που ο Ολυμπιακός άρχισε να πληρώνει το τίμημα του pressing με κόπωση, η Φενέρ κέρδισε μέτρα και ψυχολογία. Εκεί –και για ψυχολογικούς λόγους- ο Αντρέ Όρτα έπρεπε να περάσει στο γήπεδο. Φώναζε από μακριά η ανάγκη της ομάδας του Πειραιά να ρίξει τον ρυθμό και να υπάρχει ακόμα ένας παίκτης που να μπορεί να κρατήσει μπάλα.

Είναι διπλό το κακό. Οι αλλαγές δεν έγιναν ούτε πριν το 3-1, ούτε έστω ενδιάμεσα από το 1ο και το 2ο γκολ της Φενέρ… Ο Ολυμπιακός στο φινάλε λειτούργησε με το ένστικτο της επιβίωσης και γύρισε πολύ πίσω. Δεν πήγε κόντρα στο ρεύμα εκεί ο Μεντιλίμπαρ και ενίσχυσε την άμυνά του με τον Κίνι.

Το ζητούμενο ο Ολυμπιακός το πήρε. Πάει στην Πόλη και έχει στις αποσκευές του κάτι να υπερασπιστεί. Το φαινόμενο με τις αργοπορημένες αλλαγές δεν είναι βέβαιο τωρινό. Αυτό όμως είναι και το μόνο «ελάττωμα» που έχει να επιδείξει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην «ερυθρόλευκη» παρουσία του έως τώρα.

ΤΡΕΛΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα