Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για S-400 με ΗΠΑ – Τρέμει μην πάρει η Ελλάδα F-35

Τουρκία: Το… φυσά και δεν κρυώνει η Άγκυρα για τις κυρώσεις που έχει υποστεί (σ.σ. και θα υποστεί ακόμα) από τις ΗΠΑ, ως απάντηση στην αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Βέβαια, πιο πολύ ενδιαφέρει την Τουρκία να μην πάρει η Ελλάδα τα αμερικανικά F-35, μετά την αποβολή της Άγκυρας από το πρόγραμμα παραγωγής και αγοράς των αμερικανικών στελθ μαχητικών 5ης γενιάς, λόγω της αγοράς των S-400.

S-400:

Γελάνε οι Ρώσοι με τους Τούρκους – Δικαίωση των ΗΠΑ για τους ελληνικούς Patriot

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, η Άγκυρα είναι σύμφωνη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τυχόν προβλήματα στην συμβατότητα F-35 και S-400.

«Όσον αφορά το έργο F-35 με το οποίο συνεργαζόμαστε (σ.σ. έχουν αποβληθεί), είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν τεχνικές ανησυχίες από τις ΗΠΑ σχετικά με τη συμβατότητα των S-400 και F-35. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρότασή μας για μια κοινή ομάδα εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της συζήτησης», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Τουρκία αποπλήρωσε το σύστημα S-400 στην Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ.

Το άρθρο Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για S-400 με ΗΠΑ – Τρέμει μην πάρει η Ελλάδα F-35 εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα