Βάβαλης: Στο κυνήγι του πρωταθλήματος – Οι επιδόσεις της Ντρίτα

Δεν είναι πολλοί οι Έλληνες προπονητές που δουλεύουν εκτός συνόρων. Ο Άκης Βάβαλης είναι ένας εξ αυτών. Πήγε στην Ντρίτα στο φινάλε της περσινής σεζόν με στόχο να δουλέψει ώστε φέτος να χτυπήσει τίτλο.

Δύσκολα θα έμπαινε κάποιος στη διαδικασία να κοουτσάρει στο Κόσοβο. Δεν είναι από τους πιο θελκτικούς προορισμούς. Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός το θεώρησε ως ευκαιρία για να κάνει πρωταθλητισμό.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τους δύο αγώνες για τα προκριματικά του Conference League απέναντι στη Βικτόρια

Πλζεν. Οι Τσέχοι πέρυσι έπαιζαν στο Champions League, ενώ φέτος έχουν μόνο νίκες στην Ευρώπη με μία εξαίρεση.

Μόνο μία ομάδα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν, την Ντρίτα στο Πλζεν. Οι Κοσοβάροι είχαν πάρει εκεί 0-0 και στη ρεβάνς λύγισαν στο 90’+21 με πέναλτι-φάντασμα κι ενώ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.

Ο στόχος ήταν ούτως ή άλλως να κάνει η Ντρίτα πρωταθλητισμό στο Κόσοβο και μετά το τέλος του πρώτου γύρου, τα καταφέρνει. Έχει σε οκτώ αγώνες 18 βαθμούς με τη Λάπι να έχει 19 (με ματς περισσότερο) και την Μπαλκάνι 20. Οι δύο πρώτοι διαθέτουν και τα μεγαλύτερα μπάτζετ. Αυτό της πρωταθλήτρια Μπαλκάνι είναι αισθητά ανώτερο των υπόλοιπων.

Όλα αυτά έχουν κάνει τους Κοσοβάρους να σχολιάζουν θετικά την πορεία της Ντρίτα. Εντύπωση προκαλεί εκτός των άλλων πως η περσινή δευτεραθλήτρια έχει την καλύτερη άμυνα με τέσσερα γκολ σε οκτώ αγώνες και τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων (15-4).

Στο Κόσοβο παίζουν τέσσερις γύρους. Επομένως, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα για το πώς θα κυλήσει η σεζόν. Ωστόσο, ο Βάβαλης και οι παίκτες του έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα της σεζόν έστω και εάν γνωρίζουν πως άλλος είναι το φαβορί για να πανηγυρίσει στο τέλος.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα