Ξεκάθαρη αλλοίωση αν το Άρης-ΑΕΚ δεν γίνει στο «Κλ. Βικελίδης»

Το ‘χει η τύχη της ΑΕΚ, οπότε αντίπαλός της είναι ο Άρης στη Θεσσαλονίκη, να τη γλιτώνει. Πέρσι με τον ημιτελικό του κυπέλλου που γλίτωσε τον κόσμο. Και φέτος, όπως φαίνεται, θα γλιτώσει και το «Κλ. Βικελίδης».

Το ματς Άρης-ΑΕΚ μια χαρά μπορεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη. Δεν κατάλαβα

πως επιτρέπεται να γίνει το ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν για το Europa League και δεν μπορεί να γίνει αυτό της Super League.

Δηλαδή ο κορονοϊός δεν κολλάει την Πέμπτη στην Τούμπα, κολλάει όμως την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης».

Η Ολλανδία είναι μια χώρα με πολλά κρούσματα άλλωστε, ενώ και η ίδια η PSV έχει αποδεκατιστεί από την πανδημία. Δεν υπάρχει λοιπόν κίνδυνος να διασπείρει τον ιό ακόμη περισσότερο στην χώρα μας;

Αστεία πράγματα προφανώς, με την κυβέρνηση να εφαρμόζει μέτρα με… δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Μιλάμε για ξεκάθαρη αλλοίωση πρωταθλήματος. Ακόμη κι αν ο Άρης κερδίσει με 3-0, αν το ματς γίνει σε άλλο γήπεδο το ίδιο θα πω.

Το ματς πρέπει να γίνει στο «Κλ. Βικελίδης» κι ας ηττηθεί ο Θεός του πολέμου. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά σε ένα ντέρμπι άλλωστε. Ας παίξει όμως στην έδρα του και βλέπουμε.

Μια χαρά μπορεί η ΑΕΚ να έρθει με πούλμαν και ας φροντίσει η λίγκα να διαμείνει σε ενα ξενοδοχείο αποκλειστικά και μόνο η αποστολή της. Τηρώντας όλα τα μέτρα.

Ή ας έρθει αυθημερόν με πτήση τσάρτερ λίγες ώρες πριν τη σεντρα και απευθείας στο γήπεδο. Για πτήση 40 λεπτών μιλάμε.

Ας μπούμε στη λογική της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει κίνδυνος ο Άρης ταξιδεύοντας από τη Θεσσαλονίκη -που βρίσκεται σε lockdown- να μεταφέρει και να διασπείρει τον κορονοϊό στην πόλη όπου θα επιλεγεί για να γίνει το ματς;

Δεν θα διασχίσει με το πούλμαν του τη μισή Θεσσαλονίκη για να βγει στην εθνική οδό και από εκεί και πέρα θα περάσει και από διάφορες περιοχές;

Ή το αντίθετο. Ο Άρης που έχει σχεδόν αναρρώσει από τον σημαντικό αριθμό κρουσμάτων που είχε, δεν κινδυνεύει να ξανακολλήσει ταξιδεύοντας τόσα χιλιόμετρα για μια άλλη πόλη; Αφού όλη η χώρα είναι είτε σε καραντίνα είτε στο κόκκινο, γιατί η ομάδα πρέπει να τραβιέται σε Γιάννενα, Λαμία η Αθήνα;

Πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί η ΑΕΚ να ταξιδέψει σε πόλη με lockdown, αλλά ο Άρης που είναι στην πόλη με το lockdown να μπορεί; Δεν υπάρχει καμία λογική.

Πώς να το κάνουμε, είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις στην έδρα σου, έστω και χωρίς κόσμο. Έχεις άλλη ψυχολογία ως γηπεδούχος, γνωρίζεις κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου. Και κάτι πολύ σημαντικό. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις.

Την ίδια ώρα ο κάθε αντίπαλος σου χάνει σε αυτοπεποίθηση όταν παίζει μακριά από τη δική του έδρα. Συν το ταξίδι που έχει να κάνει. Πρόκειται για λεπτομέρειες που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ένα ματς.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Άρης δεν πρέπει να δεχτεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε άλλο γήπεδο πλην του «Κλ. Βικελίδης». Το ματς επιβάλλεται να αναβληθεί.

Γιατί αν δεν σου στοιχίσει με την ΑΕΚ, θα στοιχίσει με κάποιον άλλο αντίπαλο. Που και για πόσο θα πάει αυτό; Ο Άρης θα παίζει συνεχώς εκτός; Είναι δικαιοσύνη αυτό;

Παράλληλα θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα μπλοκ από τις ομάδες που πλήττονται από το μέτρο αυτό και να μην κατεβαίνουν στα εντός έδρας παιχνίδια τους που ορίζονται μακριά από τις φυσικές τους έδρες.

Φρένο στο πρωτάθλημα λοιπόν έως ότου υπάρξει δικαιοσύνη.

ΥΓ: ΆρηςΑΕΚ μόνο στο «Κλ. Βικελίδης» και μόνο με ξένους διαιτητές.

Υ.Γ.1: Αυτός ο Παναγόπουλος δεν βαρέθηκε να χάνει υποθέσεις από τον Άρη; Τα ποσοστά αποτυχίας του συγκρίνονται μόνο με τα ποσοστά ευστοχίας του… Γκάλη!

Διαβάστε εδώ όλα τα μπλογκ του Αλέξανδρου Κωτάκη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

: Κρατάμε αποστάσεις, μένουμε ασφαλείς… #ARISFC #ARISAST #SuperLeague #MatchDay7 #VamosARIS

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official) στις 1 Νοέ, 2020 στις 7:33 πμ PST

Το άρθρο Ξεκάθαρη αλλοίωση αν το Άρης-ΑΕΚ δεν γίνει στο «Κλ. Βικελίδης» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα