«Ξέπλυνε» όλα τα εγκλήματα των Τούρκων ο Άρης Πορτοσάλτε: «Συμφώνησα με Τούρκο κομμωτή ότι φταίει ο εθνικισμός και από τις 2 πλευρές»

Θα μπορούσε να είναι κακόγουστο ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς είναι μια πραγματική δήλωση που ακούστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ: Ένας Τούρκος κομμωτής συμφώνησε με τον Άρη Πορτοσάλτε ότι αιτία όλου του κακού για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι… «ο εθνικισμός και από τις δύο πλευρές»!

«Με έναν νέο που με κούρεψε, συμφωνήσαμε και οι δύο ότι ο εθνικισμός είναι αιτία όλου του κακού. Οι επιλογές – επιλογές, αλλά ο εθνικισμός και απ’ τις δύο πάντες είναι…», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μάλλον θα έπρεπε να αρκεστεί στα του… κουρέματος, ειδάλλως

θα πρέπει να εξηγήσει στους τηλεθεατές πού ακριβώς εντόπισε τον «εθνικισμό» στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες. Σε μια σειρά κυβερνήσεων με αποκορύφωμα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας βασίζεται στην υποχωρητικότητα και τον κατευνασμό της Τουρκίας, κάτι που όλο και περισσότερο ανοίγει την γεωπολιτική «όρεξη» της Τουρκίας.

Από την άλλη πλευρά ο μαξιμαλιστής Ερντογάν έχει στο πλάι του από το 2017 ως κυβερνητικό εταίρο τον εθνικιστή Ντεβλέτ Μπαχτσελί (ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης) ο οποίος συχνά παραληρεί εις βάρος της Ελλάδας, εκτοξεύοντας συνεχώς πολεμικές απειλές για τη χώρα μας. Ο ίδιος ο Ερντογάν μιλά συχνά με αναφορές στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις κτίσεις της, φτάνοντας να θεωρεί δικό του έδαφος ακόμα και τη… Θεσσαλονίκη, όπως και τη Γάζα.

Από την άλλη, στη χώρα μας όχι μόνο δεν επικρατεί ίχνος εθνικιστικής πολιτικής, αλλά έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο – αυτό του εθνομηδενισμού. Από την ελληνική πλευρά κυριαρχεί το «λόμπι» του κατευνασμού και της παθητικότητας, στο οποίο φαίνεται ότι ανήκει και ο Άρης Πορτοσάλτε που μας μεταφέρει ιστορίες από τον… κουρέα του. Από την τουρκική πλευρά, επικρατεί ο μεγαλοϊδεατισμός, ο αναθεωρητισμός, ο επεκτατισμός, η καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, η συνεχής προκλητικότητα και το «casus belli».

Με μερικές μόνο λέξεις του Άρη Πορτοσάλτε, «ξεπλένονται» όλα τα ιστορικά εγκλήματα και οι θηριωδίες των Τούρκων εις βάρος του ελληνισμού, αφού η Τουρκία που κυριολεκτικά χτίστηκε πάνω στο αίμα των Ελλήνων εξισώνεται με την ιστορική δικαίωση που διεκδικεί διαχρονικά η Ελλάδα. Οι θηριωδίες των Τούρκων στον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Κύπρο, συμψηφίζονται με το δράμα του Ελληνισμού και τις πατρίδες που χάθηκαν από τις μαζικές εκκαθαρίσεις των Τούρκων.

Και σήμερα όσους δεν διαγράφουν τις μνήμες των εγκλημάτων και συνεχίζουν να διεκδικούν τα ιστορικά δίκαια, έρχεται ο Άρης Πορτοσάλτε να τους ταυτίσει με την ιδεολογία του… εθνικισμού. Πρόκειται για ισοπεδωτικές δηλώσεις αίσχους που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, και καλύπτουν πλήρως τον Ερντογάν ο οποίος διεκδικεί  τα «σύνορα της καρδιάς του» και τη «γαλάζια πατρίδα».

Είναι τουλάχιστον ντροπή να ακούγονται τέτοιες αθλιότητες στην ελληνική τηλεόραση…

Άρης Πορτοσάλτε:
«Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ» για τις σχέσεις μας με την Τουρκία, και συμπληρώνει «ο εθνικισμός και από τις δύο πλευρές».

Δηλαδή καταδικάζει την προσπάθεια του ελληνικού κράτους να απελευθερώσει ελληνικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας και της… pic.twitter.com/AJ0pJntgb9

— Ο Σκρουτζ της Κηφισιάς (@ScroogeKifissia) November 13, 2023

Παντελής Λαμψιώτης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα