Αποθέωση για Γιαννούλη στην Ιταλία

18:24 30/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Το όνομα του Δημήτρη Γιαννούλη «παίζει» δυνατά στα ιταλικά ρεπορτάζ, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να μπλέκουν τον αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ με την Αταλάντα, αλλά και με την Νάπολι. Μάλιστα, οι Παρτενοπέι φέρονται να έχουν μπει δυναμικά στο κόλπο για την απόκτηση του αριστερού μπακ του Δικεφάλου, αφού ο Κώστας Τσιμίκας κρίνεται ακριβός και δύσκολα η ιταλική ομάδα θα καταφέρει να καλύψει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Οι

Ιταλοί θέλοντας να σκιαγραφήσουν το προφίλ του 25χρονου μπακ, ζήτησαν τη βοήθεια του Αλεσάντρο Σόλι. που είναι αναλυτής ποδοσφαίρου και γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ιταλός αποθέωσε τον Γιαννούλη για τις επιθετικές του αρετές, αλλά και για την ποιότητά του. Στάθηκε κυρίως στις πλαγιοκοπήσεις του, τονίζοντας ότι μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, με τις ντρίμπλες και τις διεισδύσεις του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλεσάντρο Σόλι:

«Ο Γιαννούλης είναι μαζί με τον Τσιμίκα του Ολυμπιακού τα δύο καλύτερα αριστερά μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος και πιθανότατα δύο από τα καλύτερα μπακ στην Ανατολική Ευρώπη. Γεννήθηκε το 1995 και είναι διεθνής.

Είναι αθλητικός και πολύ καλά γυμνασμένος. Είναι γρήγορος, κινείται πολύ καλά με την μπάλα στα πόδια, αλλά και στον κενό χώρο. Αλλάζει γρήγορα κατευθύνσεις και ντριμπλάρει καλά. Είναι πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι. Ανεβάζει την ομάδα του από την αριστερή πλευρά και προσπαθεί να βρει κενούς χώρους.

Πατάει πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή και είναι καλός με την μπάλα στα πόδια. Πολλές φορές κινείται στον χώρο και βγαίνει σαν κρυφός επιθετικός. Παίζει σαν φουλ μπακ και είναι ένας παίκτης, που δίνει πολλά στην ομάδα του στον επιθετικό τομέα.

Στην άμυνα, αν έρθει στην Ιταλία, θα πρέπει να μειώσει λίγο τις αποστάσεις. Αν και είναι αρκετά γρήγορος και καλύπτει εύκολα τα κενά που αφήνει πίσω, όταν ανεβαίνει στην επίθεση.

Μερικές φορές, ωστόσο, είναι απρόσεκτος στην άμυνα και κάνει τάκλιν, τα οποία είναι στα όρια της κάρτας. Ανάλογα με την ομάδα, μπορεί να υπηρετήσει διαφορετικά πλάνα. Τόσο στο επιθετικό κομμάτι όσο και στην άμυνα. Το ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει πολλούς παίκτες, που έχουν αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη.

Σκεφτείτε, έναν από τους τελευταίους παίκτες που ήρθαν στην Ιταλία από την Ελλάδα. Τον Κυριακόπουλο, που είναι επίσης αριστερό μπακ. Πήγε στην Σασσούολο κατά τη διάρκεια της σεζόν και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα