Φενέρμπαχτσε-Ζενίτ (81-84)

Με τρίποντο του Άντριου Αλμπισί η Ζενίτ άλωσε την έδρα της Φενέρμπαχτσε με σκορ 84-81, ρίχνοντας στο… καναβάτσο την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Γάλλος απλά έκανε αυτό που χρειαζόταν, «εκτέλεσε» τον Ζοτς από τα 6,75μ και έβαλε τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων που έχουν μείνει στο 5-10, χάνοντας από μία ομάδα που κάποτε ήταν του… χεριού τους.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό από το ξεκίνημα. Ο Ζέλικο αποφάσισε να ανοίξει το ροτέισον και να περάσει τα… δεύτερα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του να είναι αρχικά φρέσκια και

να προηγηθεί με 9-2. Ο Λοβέρν έκανε την δουλειά του και το 22-18 έδειχνε πως έχουν μπει οι βάσεις για κάτι καλό για τους Τούρκους μπροστά στο κοινό τους.
Την ίδια ώρα βέβαια η Ζενίτ δεν είχε κάτι να χάσει, οι βασικοί της Φενέρμπαχτσε (πέρα του Ντε Κολό) ήταν φανερά εκτός ματς (και πάλι τίποτα ο Ουίλιαμς), και παρά το σερί των γηπεδούχων το παιχνίδι έκλεισε στο 43-38.
Η Ζενίτ δεν υπήρχε λόγος να μην το παλέψει, και γιατί να μην το κάνει δηλαδή, με την Φενέρμπαχτσε να είναι κάκιστη και να μην έχει σκορ υπέρ της. Παρά το 52-44 του Μαχμούτολου λοιπόν, οι Ρώσοι βρήκαν λύσεις από τους Αλμπισί και Άιβερσον, με τον Χόλινς να φέρνει το ματς στα ίσα με νέο τρίποντο. Αμφότερες οι ομάδες είχαν από ένα δίποντο, με γκολ φάουλ και πάλι του Χόλινς να δίνει προβάδισμα ενός πόντου στην Ζενίτ (59-60).
Η τελευταία περίοδος δεν είχε διαφορετικό χαρακτήρα για το ματς. Αντιθέτως και πάλι η Φενέρ ξέφυγε προσωρινά με 70-64 με τον κορυφαίο για αυτήν Λοβέρν, η Ζενίτ αντέδρασε και έφτασε το ματς στο 72-74 με τον Πονίτκα και 74-78 με τον Αμπρομάιτις.

Ο Λιθουανός έφτασε το ματς στο 78-81, ο Σλούκας το ισοφάρισε στα τέσσερα δευτερόλεπτα, όμως η ομάδα του Πλάθα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.
Το τρίποντο του Αλμπισί στο τέλος ήταν μία τεράστια… μαχαιριά για τους γηπεδούχους με την ρώσικη ομάδα να αποδρά με ένα τεράστιο διπλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα