Γιατί ΠΑΟΚ και Ξάνθη γλίτωσαν την απαγόρευση μεταγραφών…

23:11 17/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Σαν το φαινόμενο της πεταλούδας «που αν κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στη… Κίνα». Κάπως έτσι σκέφτηκε κατά «πλειοψηφία» το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και αποφάσισε να μην στρίψει και άλλο το μαχαίρι στην πληγή του σκανδάλου πολυιδιοκτησίας για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Διότι μπορεί οι δύο ομάδες «πραξικοπηματικά» και καταπατώντας κάθε έννοια «αυτοδιοίκητου»

του ποδοσφαίρου να θέλησαν να μεταφέρουν την πολύκροτη υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια (με τις προσφυγές του σε Διοικητικό Δικαστήριο και ΣτΕ) δικαιολογώντας στο 100% μια νέα τιμωρία τους (απαγόρευση μεταγραφών) και την σχετική καταγγελία του Ολυμπιακού.

Αλλά στο μεταξύ οι προσφυγές των δύο ομάδων απορρίφθηκαν από τα πολιτικά δικαστήρια. Άρα αφού δεν εκκρεμούν μέχρι τώρα, δεν υπάρχει και λόγος για νέα τιμωρία τους; «Δικαιοσύνη από τα lidl;» ίσως αναρωτηθεί κάποιος; Δηλαδή δεν τιμωρήθηκαν οι δύο ομάδες γιατί τα πολιτικά δικαστήρια αρνήθηκαν το «παράνομο» αίτημα τους; Ναι, ίσως θα μπορούσε κάποιος να το δει και έτσι.

Ας επιμείνουμε όμως σε κάτι. Διότι έχει τη σημασία του. Η απόφαση που προέκυψε σήμερα με την απόρριψη της προσφυγής του Ολυμπιακού για το θέμα, ήταν κατά πλειοψηφία. Άρα δηλαδή υπήρχαν και δικαστές που δεν… είδαν πεταλούδες. Κάτι είναι και αυτό.

Άλλωστε ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη που έχουν καταδικαστεί ήδη για το πολύκροτο σκάνδαλο, γλίτωσαν τον υποβιβασμό γιατί η Κυβέρνηση άλλαξε σε μια νύχτα το «φωτογραφικά» τον αθλητικό νόμο. Σε τέτοιες λεπτομέρειες θα κολλήσουμε;

Είναι μακρύς ο δρόμος. Και ανηφορικός στα χρόνια της Εξυγίανσης.

Για την ιστορία το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε και την προσφυγή της Ξάνθης κατά της Super League για την επικύρωση της βαθμολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα