Ο ΠΑΟΚ θυσιάζει την Ξάνθη με βούλα Πανόπουλου

07:31 4/6/2020 - Πηγή: To10.gr
Για χάρη του Ιβάν και του «εθνικού σερβιτόρου» ο ιστορικός ιδιοκτήτης της Χρήστος Πανόπουλος, ο «περίεργος» της περιόδου της «βασιλείας του Θωμά Μητρόπουλου», οδηγείται, ως πρόβατο επί σφαγή, να βιώσει, ενώπιον του C.A.S. την απόλυτη παρακμή. Να υποβιβάσει ο ίδιος την ομάδα του με τη μαρτυρία του.
Εξηγούμαι:
Ο Π.Α.Ο.Κ. με το υπόμνημα του ζητάει από το CAS: α. να δικάσει την υπόθεση με βάση τον σχετικό κανονισμό της UEFA και όχι το ελληνικό αθλητικό δίκαιο και β. να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του ο κ. Πανόπουλος.
Τι σημαίνουν
τα δύο αιτήματα; Ότι ο Π.Α.Ο.Κ. έχει αποφασίσει να θυσιάσει την Ξάνθη για να παραμείνει αυτός ζωντανός στην μεγάλη κατηγορία. Ο Πανόπουλος σε αυτό ακριβώς θα βοηθήσει με την μαρτυρία του.
Γιατί ο ΠΑΟΚ οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση; Επειδή το δίκαιο της UEFA προβλέπει για περιπτώσεις αποδεδειγμένης κυριαρχικής επιρροής μιας ομάδας σε μια άλλη να παραμένει στην μεγάλη κατηγορία « η κυριαρχούσα» ομάδα, δηλαδή η αγωνιστικά και οικονομικά καλύτερη και να «εξαφανίζεται» η «κυριαρχούμενη».
Γιατί ο Π.Α.Ο.Κ. δεν θέλει να εκδικαστεί η υπόθεση με βάση το ελληνικό αθλητικό δίκαιο, από την ώρα που η Ε.Π.Ο. δεν έχει σχετικό κανονισμό, αφού τον κατάργησε ο Γραμμένος;
Επειδή στο δίκαιο αυτό υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να δικαιωθεί η προσφυγή του Ολυμπιακού και να αντιμετωπίσει την προοπτική του υποβιβασμού, όπως προβλέπονταν όταν εξελίσσονταν η πολυιδιοκτησία και κέρδιζε τους τίτλους , ποινή που ήρθε ο κ. Γεραπετρίτης και την ανέτρεψε με τη γνωστή τροπολογία του.
Ο Π.Α.Ο.Κ., λοιπόν, έχει επιλέξει το συμφερότερο για τον ίδιο δίκαιο (αυτό της UEFA), ελπίζει να εκδικαστεί η υπόθεση του με τις διατάξεις αυτές για να διασωθεί ακόμη και ως ένοχος και δεκάρα δεν δίνει τι θα συμβεί με την Ξάνθη.
Τι θα «προσφέρει» σε όλο αυτό το σχέδιο ο κ. Πανόπουλος, ως μάρτυρας υπεράσπισης;
Θα καταθέσει υπέρ της οικογένειας Σαββίδη επιχειρώντας «να αποδείξει» πως «τίποτε σοβαρό και ισχυρό δεν διασυνδέει τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, τον ίδιο, τα Πηγάδια το Σαλέ και την διοίκηση της Π.Α.Ε.».
Ότι και να προκύψει από τη μαρτυρία του κ. Πανόπουλου η Ξάνθη δεν έχει καμία ελπίδα να επιβιώσει στην κατηγορία. Θα οδηγηθεί στην απαξίωση, στον υποβιβασμό και στην παρακμή. Η πολυιδιοκτησία είναι αποδεδειγμένη, έχει κριθεί σε τρεις βαθμούς στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να αλλάξει.
Η μαρτυρία του κ. Πανόπουλου μπορεί και να συνδράμει μόνο στην απέλπιδα προσπάθεια του Π.Α.Ο.Κ. να παραμείνει η ποινή των -7 βαθμών και να μην οδηγηθεί στον αφανισμό δια του υποβιβασμού. Να παραμείνει ο ίδιος στην πρώτη κατηγορία και «ας πάει και το παλιάμπελο» της Ξάνθης.
Βλέπετε, το βάρος των εγγράφων αποδείξεων και όλων των αποφάσεων στην Ελλάδα είναι τόσο ισχυρό που θεωρείται εντελώς απίθανο να ανατραπούν από μάρτυρα και μάλιστα μάρτυρα άμεσα εμπλεκόμενο την επίμαχη περίοδο και πρωταγωνιστή στο κόλπο της συνιδιοκτησίας.
Οι τελευταίες αστειότητες των, δήθεν, εξελίξεων που σημειώθηκαν στην δεδομένη πολυιδιοκτησία από τον Ιανουάριο έως και προχθές και τις επεσήμανε ο κ. Μπαλτάκος με την απίθανη συνέντευξη του ( τα περιβόητα «πέντε σημεία») είναι σαφές πως περισσότερο κακό κάνουν ( αποδεικνύουν πλήρως ον έλεγχο και την κυριαρχική επιρροή) παρά θεωρούνται σοβαρή απόδειξη προς αθώωση.
Αν η μαρτυρία του εκτιμηθεί ως ανεπαρκής ή αδιάφορη, τότε ο ίδιος ο Πανόπουλος θα έχει καταστρέψει την ομάδα του και την έχει οδηγήσει στον υποβιβασμό.
Δεν είναι τρομακτικό; Ο Χρήστος Πανόπουλος θα εμφανιστεί ενώπιον του κορυφαίου αθλητικού δικαστηρίου στον πλανήτη και θα «μαρτυρήσει» υπέρ του Ιβάν Σαββίδη, γνωρίζοντας πως εάν η υπόθεση κριθεί με βάση τον κανονισμό της UEFA η ομάδα του θα αφανιστεί.
Είναι σε γνώση του κ. Πανόπουλου οι σχετικές διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα της UEFA και τι σημαίνει για την ομάδα του (και την εταιρεία του) η εφαρμογή τους;
Πόσο μεγάλη υποχρέωση έχει στον κ., Σαββίδη, ώστε να βάζει το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη και να παρακαλάει να είναι στομωμένη η χατζάρα;
Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Πανόπουλος πως αν ο CAS επιβεβαιώσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων η Ξάνθη θα οδηγηθεί στην ερασιτεχνική κατηγορία, καθώς η παραμονή της στις επαγγελματικές απαγορεύεται, επειδή μπορεί να κληρωθεί στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ;
Μήπως γι’ αυτό το λόγο συγκαλεί έκτακτη Γ.Σ. της ΠΑΕ στις 29 Ιουνίου με αντικείμενο την τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού της, δηλαδή την αλλαγή της έδρας της, την οποία κανείς δεν γνωρίζει που θέλει να μεταφέρει;
Η εξέλιξη είναι τρομακτική αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία της Ξάνθης, την προσφοράς της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε, τα όσα προσέφερε στην περιοχή.
Όλα αυτά φαίνεται πως δεν μετράνε καθόλου για τον κ. Πανόπουλο. Μοναδική του έννοια σήμερα είναι να διασώσει την οικογένεια Σαββίδη και τον Π.Α.Ο.Κ. κόντρα στην ίδια την ομάδα του.
Δεν είναι κρίμα. Είναι κατάντια!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα