Ολυμπιακός: Το σχήμα «μπετόν» του Μαρτίνς και τα μηνύματα…

18:17 15/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Με στυλ…. Μαρτίνς ο Ολυμπιακός «καθάρισε» εύκολα και απλά και τον Άρη με το 3-1 να έρχεται εν τέλει με συνοπτικές διαδικασίες. Παρότι στο πρώτο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα και γενικότερα είχαν καταφέρει να μπλοκάρουν τα ερυθρόλευκα ατού.

Τα… γκάζια του Μαρτίνς στο τάιμ άουτ και η απαίτηση από Καμαρά και Μασούρα να μπουν για τα καλά στον ρόλο τους, πιέζοντας ψηλά την άμυνα του Άρη άλλαξαν την εικόνα και την πορεία

του αγώνα. Από… ζόρικο ματς μέσα σε δύο λεπτά έγινε… τελειωμένη υπόθεση. Για έναν Ολυμπιακό που έχει σε κάθε ματς και ένα «γερό χαρτί» να ρίξει στο τραπέζι.

Στην Τούμπα ήταν η συνεργασία Βαλμπουενά-Ελ Αραμπί. Στο Καραισκάκη με τον Άρη ήταν η μεγάλη βραδιά του Μαντί Καμαρά, τα δύο γκολ και η μια ασίστ. Και από κοντά η εξαιρετική παρουσία του Μασούρα σε ένα ρόλο…. βασανιστή της ανασταλτικής λειτουργίας του Άρη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να μην έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα του, από το ξεκίνημα κυρίως και το δεύτερο ημίχρονο όπου πήγε… σβηστά με τις γρήγορες αλλαγές, όμως σίγουρα είδε πως το σχήμα που έχει επιλέξει και δεν αλλάζει με τίποτα αποδίδει τα μέγιστα μόλις ανεβάσει στροφές.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μαρτίνς το 4-3-3 με τα τρία κεντρικά χαφ και τον Καμαρά σε πιο ενεργά επιθετικό ρόλο με στόχο την πίεση της αντίπαλης άμυνας, πολύ δύσκολα θα το δούμε να αλλάζει στα ματς της σεζόν που τρέχει. Ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, δύσκολα ο Μαρτίνς θα πάει (από την αρχή του αγώνα) σε άλλο σχήμα, όπως το 4-2-3-1 που «φορέθηκε» πολύ στο πρώτο μισό της σεζόν.

Δεν είναι μόνο το σχήμα, αλλά και τα πρόσωπα που για τον Μαρτίνς πολύ δύσκολα θα αλλάξουν. Η ίδια ενδεκάδα στα δύο πρώτα ματς με μοναδική (αναγκαστική) αλλαγή του Σισέ αντί του Σεμέδο. Με τον Σισέ έτσι και αλλιώς να είναι μέσα στις βασικές επιλογές του Μαρτίνς που ξέρει πως θα στηριχθεί στον Σενεγαλέζο για την ρεβάνς με την Γουλβς.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους» οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Και είναι στο χέρι τους να… πιέσουν τον Μαρτίνς για να αλλάξει τα πλάνα του. Ο Πορτογάλος άλλωστε δεν έχει εμμονές, βλέπει και κρίνει το καλύτερο για την ομάδα του.

Και αν χρειαστεί ή κρίνει πως για ένα ματς ή συνολικά πρέπει να μετατρέψει τα πλάνα του, θα το κάνει. Χρειάζεται σίγουρα μεγαλύτερη… πίεση από ότι έκαναν χθες οι Χασάν, Φορτούνης, Καφού που μπήκαν και έπαιξαν σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο αλλά κινήθηκαν στα… ρηχά.

Έχουν τις δικαιολογίες τους καθώς το ματς ήταν… σβηστό όμως δεν θα βρεθούν και πολλές πιο «βολικές» ευκαιρίες στην πορεία. Είναι δεδομένο πως ο Μαρτίνς στα τρία ντέρμπι με την… τρόικα, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ (Κύπελλο), ΑΕΚ που έρχονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει να ανοίξει το ροτέισον. Μην φανταστείτε βεβαίως… δύο 11αδες.

Ειδικά στα δύο πρώτα ματς θαρρώ πως ο Μαρτίνς θα πάει με την ομάδα «μπετόν». Ο πάγκος όμως ενδεχομένως να δώσει λύσεις και να παίξει σημαντικό ρόλο. Και μέσα από αυτή την τριάδα να «ανοίξει» και το ροτέισον για την συνέχεια εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν όπως τα θέλουν στον Ολυμπιακό.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ακόμη είμαστε στην αρχή. Τα… κομπιουτεράκια πρέπει να μείνουν στην άκρη, υπάρχει πολύς δρόμος σε όλους τους στόχους της ομάδας.

Και η επόμενη εβδομάδα θα κρίνει το πολυπόθητο νταμπλ αλλά και τα μηνύματα που θα στείλει σε όλους τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακός.

Keywords
Τυχαία Θέματα