Παναθηναϊκός: Ο Παπουνασβίλι βλέπει το δικό του restart στην Αθήνα (vids)

13:53 7/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Πως γίνεται ο Τσάβι Ρόκα να προανήγγειλε στήριξη στις ακαδημίες, αλλά να ενδιαφέρεται για έναν «Παπού»; Γίνεται, επειδή ο Γκιόργκι Παπουνασβίλι είναι μόλις 25 ετών! Ο Παπουνασβίλι γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1995, στην Τυφλίδα της Γεωργίας. Έχει ύψος 1,79μ. και παρότι αριστεροπόδαρος, παίζει κατά κύριο λόγο ως δεξιός εξτρέμ με ανάποδο πόδι.

Ο Παπουνασβίλι εντάχτηκε σε μικρή ηλικία στις ακαδημίες της Ντιναμό Τιφλίδας. Το 2013, ο προπονητής Νταβίντ Ζχβάνια τον εμπιστεύτηκε για το ανδρικό τμήμα και ο Παπουνασβίλι τον

δικαίωσε, παίζοντας 18 ματς και σκοράροντας 3 γκολ. Το ντεμπούτο του έγινε στις 30/11/2013, όταν η Ντιναμό νίκησε 4-0 την Τσικνβαλί και ο «Παπού» πέρασε ως αλλαγή στο 83′.

Η πρώτη σεζόν του Παπουνασβίλι με τη Ντιναμό ήταν ονειρική, αφού πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ, παίζοντας βασικός και στον τελικό του Κυπέλλου. Την περίοδο 2014-2015 ο Παπουνασβίλι καθιερώθηκε στη Ντιναμό, παίζοντας 26 παιχνίδια, σκοράροντας 10 γκολ και μοιράζοντας 10 ασίστ, ενώ στέφθηκε Κυπελλούχος, στον τρίτο τίτλο του στο γεωργιανό ποδόσφαιρο.

Η μετακόμιση στη Γερμανία

Η απόδοση του προσέλκυσε την προσοχή της Βέρντερ Βρέμης, η οποία τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού το καλοκαίρι του 2015, με σκοπό να τον αγοράσει εάν την ικανοποιούσε. Το καλοκαίρι ο Παπουνασβίλι αγωνίστηκε στα προκριματικά του Europa League με τη Γκαμπάλα, σκοράρονας 1 γκολ και μοιράζοντας 1 ασίστ. Ωστόσο, στην υπόλοιπη διάρκεια ο «Παπού» μέτρησε με τη Βέρντερ Κ23 στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας, 20 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ.

Ο «Παπού» τελικά δεν έμεινε στη Γερμανία και επαναπατρίστηκε για την Ντιναμό τον Ιούνιο του 2016. Ξαναπήρε τη θέση του στην ενδεκάδα, έκλεισε τη σεζόν με 33 παιχνίδια με 9 γκολ και 6 ασίστ, αλλά ήταν φανερό ότι έψαχνε την προοπτική του εξωτερικού.

Η Σαραγόσα του την προσέφερε και ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο την 1η Ιουλίου του 2017. Η πρώτη σεζόν ήταν πολύ καλή για τον «Παπού», ο προπονητής τον πίστευε και τον χρησιμοποίησε 31 ματς, με τον παίκτη να πετυχαίνει 8 γκολ και να μοιράζει 2 ασίστ.

Η Σαραγόσα άγγιξε την άνοδο στην Primera Division, ο Παπουνασβίλι πήρε μέρος στα μπαράζ αλλά η Νουμάνθια ήταν πιο τυχερή.

Αρχίζουν τα δύσκολα

Την επόμενη χρονιά (2018-2019) άρχισαν τα δύσκολα για τον Γεωργιανό. Δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του προπονητή και κατέγραψε μόλις 14 συμμετοχές (ολιγόλεπτες ως αλλαγή οι περισσότερες) και σημείωσε 3 γκολ και 1 ασίστ. Ο «Παπού» το προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικού.

Η κατάσταση για τον «Παπού» δεν βελτιώθηκε ούτε την επόμενη σεζόν (2019-2020)… Μέχρι τα Χριστούγεννα είχε παίξει σε 13 ματς, στην πλειονότητα τους ερχόμενος από τον πάγκο και είχε πετύχει 2 γκολ. Τον Ιανουάριο τον προσέγγισε ο Τσάβι Ρόκα, αλλά ο Παπουνασβίλι επέλεξε τον δανεισμό στη Ρασίνγκ Σανταντέρ, με την ελπίδα να πείσει τους ανθρώπους της Σαραγόσα.

Εν τέλει, η επιλογή δεν του βγήκε αφού ο 25χρονος εξτρέμ έπαιξε μόλις 4 ματς και η Σανταντέρ δεν θα συζητήσει για να τον κρατήσει…

Βλέπει θετικά την Αθήνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαραγόσα πίστευε πολύ στον Παπουνασβίλι και είχε προβλέψει ρήτρα εξαγοράς 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη Segunda Division και 20 εκατομμυρίων ευρώ για την Primera Division. Όμως, με τις νέες συνθήκες θέλει απλώς να απαλλαγεί από τον “Παπού” και τον παραχωρεί ελεύθερο, διατηρώντας ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.

Τώρα και ο Παπουνασβίλι βλέπει με άλλο μάτι την μετακόμιση στην Αθήνα, αφού αντιλαμβάνεται ότι στη Σαραγόσα δεν έχει μέλλον. Αντίθετα, με τα πράσινα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε μακρινό ορίζοντα, να παίξει και στις διοργανώσεις της UEFA. Και φυσικά, να κληθεί ξανά στην Εθνική Γεωργίας, με την οποία έχει 14 συμμετοχές με 3 γκολ…

Keywords
Τυχαία Θέματα