ΠΑΟΚ : Δύσκολα με Αϊντχόφεν, αήττητος με Ομόνοια

17:37 2/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Έπειτα από έναν χρόνο απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο Europa League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμαθε το μεσημέρι τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στον όμιλο, με την κληρωτίδα να τον φέρνει αντιμέτωπο με τις Αϊντχόφεν, Γρανάδα και Ομόνοια.

Μια «ανοιχτή» κλήρωση καθώς πέρα από την Αϊντχόφεν που μοιάζει να είναι το φαβορί, η Γρανάδα και η Ομόνοια

είναι ομάδες που μπορεί να τις αντιμετωπίσει χωρίς κανέναν φόβο ο ΠΑΟΚ. Ποια είναι όμως η προϊστορία των «ασπρόμαυρων» κόντρα σε αυτές τις ομάδες;

Μόνο καλές αναμνήσεις έχει ο ΠΑΟΚ από την Ομόνοια, μετρώντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Η πρώτη φορά που ο «Δικέφαλος» αντιμετώπισε την κυπριακή ομάδα, ήταν το 1972 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 3-1, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε και στον δεύτερο γύρο. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά το 1076/77 για τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τους Θεσσαλονικείς να φεύγουν με το «διπλό» από την Κύπρο (0-2), ενώ η ρεβάνς έληξε χωρίς τέρματα (0-0).

Από την άλλη η Αϊντχόφεν δεν ξυπνάει και τις καλύτερες αναμνήσεις… Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει συνολικά επίσης τέσσερις φορές τους Ολλανδούς, σε επίσημα παιχνίδια, με τον απολογισμό να είναι μια νίκη και τρεις ήττες. Το 2000, με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν μέχρι τον Γ’ γύρο του UEFA, με την Αϊντχόφεν να επικρατεί και στα δύο παιχνίδια με 4-0 και 0-1. Μόλις έναν χρόνο αργότερα, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να ξανασυναντηθούν… Στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει με 3-2, ωστόσο η ποιότητα των Ολλανδών «μίλησε» στο δεύτερο παιχνίδι, καθώς λύγισαν την ελληνική ομάδα με το εμφατικό 4-1.

Κόντρα στη Γρανάδα δεν υπάρχει κάποια παράδοση, με τους Ισπανούς μάλιστα να συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα