Τα προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ (pics)

16:04 2/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Η κλήρωση για τους ομίλους του Europa League έβαλε την ΑΕΚ στον έβδομο όμιλο μαζί με τις Μπράγκα, Λέστερ και Ζόρια. Η Ένωση απέφυγε κάποιο από τα μεγάλα ονόματα, ωστόσο το γκρουπ μόνο εύκολο δεν θεωρείται.

ΜΠΡΑΓΚΑ

Η Μπράγκα βρίσκεται στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Πορτογαλίας και η εξέλιξή της μέσα στα τελευταία χρόνια, την έχει κάνει και πάλι υπολογίσιμη δύναμη. Στο πορτογαλικό πρωτάθλημα τερμάτισε στην τρίτη θέση και κατέκτησε

το Λιγκ Καπ της χώρας, με αποτέλεσμα να πάρει απευθείας πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η ίδρυση

Η Mπράγκα ιδρύθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1921

Τίτλοι

2 Κύπελλα Πορτογαλίας

2 Λιγκ Καπ Πορτογαλίας

1 UEFA Intertoto Cup

Γήπεδο

Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα (30.000 θέσεις)

Προπονητής

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ανέλαβε φέτος την τεχνική ηγεσία της Μπράγκα έπειτα από την πολύ καλή χρονιά που είχε στον πάγκο της Ρίο Άβε. Ο 53χρονος προπονητής είναι γνωστός στην Ελλάδα καθώς ήταν για λίγους μήνες προπονητής στον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, στους δύο πρώτους αγώνες, μετράει δύο ήττες.

Λέστερ

Η Λέστερ έχει καταφέρει να μπει ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας και έπειτα από το «θαύμα» του 2016, κρατάει σταθερά μία θέση ψηλά στην βαθμολογία. Οι «αλεπούδες» παραλίγο να πάρουν το εισιτήριο για το Champions League, όμως στις τελευταίες αγωνιστικές υποχώρησαν στην θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa League, καθώς τερμάτισε πέμπτη.

Η ίδρυση

Ο αγγλικός σύλλογος ιδρύθηκε το 1884 και είναι μία από τις πιο παλιές ομάδες της Αγγλίας.

Τίτλοι

1 Πρωτάθλημα Αγγλίας

3 Κύπελλα Αγγλίας

1 FA Cup

Γήπεδο

Κίνγκ Πάουερ (32.000 θεατές)

Προπονητής

Στο «τιμόνι» της ομάδας βρίσκεται ο Μπρένταν Ρότζερς. Ο 47χρονος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «αλεπούδων» τον Φλεβάρη του 2019, ώστε να την επαναφέρει και πάλι στις υψηλές θέσεις. Με μία επιτυχημένη θητεία στην Σέλτικ και το παραλίγο πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ, ο Βρετανός προπονητής θέλει να οδηγήσει στην Λέστερ στην υπέρβαση με ένα ευρωπαϊκό τίτλο.

Ζόρια Λουχάνσκ

Η Ζόρια Λουχάνσκ επέστρεψε στους ομίλους του Europa League έπειτα από δύο χρόνια απουσίας. Συγκεκριμένα, ο ουκρανικός σύλλογος έμεινε δύο σερί χρονιές εκτός από τα play-off ενώ φέτος, λόγω της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα της χώρας, πήρε απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους.

Η ίδρυση

Η Ζόρια ιδρύθηκε το 1923 και μετράει 97 χρόνια ιστορίας.

Τίτλοι

3 Πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης

1 Πρωτάθλημα Ουκρανίας

1 Κύπελλο Ουκρανίας

Γήπεδο

Σλάβουτιχ Αρένα (12.000 θεατές)

Προπονητής

Ο Βίκτορ Σκρίπνικ βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του ουκρανικού συλλόγου. Ο 50χρονος Ουκρανός ανέλαβε την ομάδα το περσινό καλοκαίρι και κατάφερε να την οδηγήσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Γνωστός από την διετή παρουσία του στην Βέρντερ Βρέμης ενώ με τους Ουκρανούς μετράει 21 νίκες, 10 ισοπαλίες και 12 ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα