Τσιμίκας… αλά ιταλικά!

19:00 21/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει εξελιχθεί σε μήλον της έριδος για τις ιταλικές ομάδες, με τις Νάπολι, Λάτσιο, Ιντερ και Τορίνο να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού. Οι δύο πρώτες μάλιστα έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον, με το όνομα του 24χρονου αμυντικού να βρίσκεται σε περίοπτη θέση στα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων της γειτονικής χώρας.

Οι Ρωμαίοι και οι Παρτενοπέι έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα, με

τους Ιταλούς να αναλύουν τα δεδομένα των δύο ομάδων. Οπως αναφέρει η «Gazzetta Dello sport» σε σημερινό της δημοσίευμα, η Νάπολι θέλει να αποκτήσει τον διεθνή μπακ από τον Ολυμπιακό, αλλά οι απαιτήσεις των Πειραιωτών κρίνονται πολύ υψηλές και δύσκολα η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο θα καταφέρει να κάνει δικό της τον 24χρονο μπακ.

Οι Ιταλοί τονίζουν ότι ο ιδιόρρυθμος προπονητής των Παρτενοπέι θα ήθελε στην ίδια ενδεκάδα τον Κώστα Μανωλά και τον Κώστα Τσιμίκα, αλλά η περίπτωσή του 24χρονου είναι πολύ ακριβή. Γι‘ αυτό τον λόγο οι Ναπολιτάνοι έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε άλλους παίκτες, πιο φθηνούς από τον διεθνή άσο. Οπως είχαν γράψει στη γειτονική χώρα, η Νάπολι εξετάζει επίσης την περίπτωση του 19χρονου μπακ της Λέγκια Βαρσοβίας, Μικαλ Καρμπόβνικ, τον οποίο μάλιστα μπορεί να αποκτήσει με λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά στην Λάτσιο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Ιταλών, ο τεχνικός των Ρωμαίων, Σίμονε Ιντσάγκι έχει παρακολουθήσει τον Κώστα Τσιμίκα και έχει εξαιρετική άποψη για τις ικανότητες και την ποιότητά του συμπατριώτη μας. Ο προπονητής των Λατσιάλι θεωρεί ότι ο μπακ του Ολυμπιακού όχι μόνο ότι μπορεί να σταθεί στη Serie A, αλλά να κάνει ακόμα και τη διαφορά. Οπως ανέφεραν το περασμένο διάστημα στη γειτονική χώρα, o Τσιμίκας είναι ένας από τους παίκτες που εξετάζουν στη Λάτσιο για να πλαισιώσει αρχικά τον 34χρονο Λούλιτς και στη συνέχεια να τον αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο της ομάδας.

Η Λάτσιο φέρεται να έχει μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του 24χρονου μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως όπως έχουμε προαναφέρει πολλάκις, δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Πειραιώτες μέχρι το 2023. Οποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει να καλύψει πρώτα τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Εκτός από τις ιταλικές ομάδες για την περίπτωση του Τσιμίκα έχει γραφτεί ότι ενδιαφέρονται επίσης οι Λίβερπουλ, Πόρτο, Λέστερ, Σέφιλντ, Μπέτις, Ρέιντζερς και Λοκομοτίβ Μόσχας.

Υπενθυμίζουμε ο διεθνής μπακ πριν διακοπούν οι διοργανώσεις λόγω του κορωνοϊού, είχε πραγματοποιήσει συνολικά 37 συμμετοχές, έχοντας 7 ασίστ σε 3.287 λεπτά συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα