İBRAHİM GÖKÇEK: Ποιός ήταν ο απεργός πείνας που πέθανε στην εντατική

Στην Τουρκία έχασε την ζωή του ο μουσικός İBRAHİM GÖKÇEK, ύστερα από 323 ημέρες απεργίας πείνας.

Ο μουσικός İBRAHİM GÖKÇEK πέθανε στη Τουρκία, μετά από 323 ημέρες απεργίας πείνας, καθώς έδωσε τη ζωή του για τον αγώνα του μουσικού γκρουπ που άνηκε Grup Yorum, κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Έτσι, ένα ακόμη μέλος του Grup Yorum πέθανε σήμερα, γιατί ο οργανισμός του ήταν πολύ επιβαρυμένος από τις

323 ημέρες απεργίας πείνας.

Μάλιστα, μόλις χθες ανακοίνωσε ότι σταματά την απεργία, καθώς κάποια από τα αιτήματα του Grup Yorum φαίνεται πως θα γίνουν δεκτά από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται, πως ο İbrahim Gökçek είχε ξεκινήσει τον αγώνα του μαζί με την 28χρονη Ηelin Βölek, η οποία πέθανε στις 3 Απρίλη έπειτα από 288 ημέρες αγώνα.

Επιπλέον, τα μέλη της αριστερής μουσικής κολεκτίβας απαιτούν να σταματήσει η κυβέρνηση τις διώξεις εναντίον τους, να άρει την απαγόρευση στις συναυλίες της και να αποφυλακίσει τα μέλη της. Επτά μέλη του συγκροτήματος συνελήφθησαν το 2016, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, τρία από αυτά αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα, ανάμεσά τους η Βölek και ο Gökçek.

Επίσης, το Grup Yorum ιδρύθηκε το 1985 και έγινε διάσημο στην Τουρκία και στο εξωτερικό για τα έργα του στα οποία συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική με επαναστατικά τραγούδια.

Ήδη από χθες η μουσική κολεκτίβα είχε ανακοινώσει ότι ο Gökçek είναι σε κρίσιμη κατάσταση και καλούσε μέλη και αλληλέγγυους να τραγουδήσουν για εκείνον.

Ο İbrahim Gökçek έπαιζε μπάσο στο δημοφιλές γκρουπ και ήταν μόλις 40 ετών και η σύζυγός του, Σουλτάν, είναι ακόμη φυλακισμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα