Eπεισόδια στο Ν. Ηράκλειο: «Ήταν ήδη τραυματισμένη η 16χρονη» λέει η ΕΛ.ΑΣ. – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι, κατά τα επεισόδια στο Ν. Ηράκλειο, τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε, την Κυριακή (29/10), ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου (28/10), στο Νέο Ηράκλειο, υποστηρίζοντας ότι η 16χρονη η οποία τραυματίσθηκε και πλέον…

Ν. Ηράκλειο:
Σοβαρή η κατάσταση της 16χρονης

Στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση η 16χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Νέο Ηράκλειο.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ανήλικη ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς. Από την πλευρά τους, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ξυλοδαρμός από άντρες της ΟΠΚΕ, αλλά ότι ο τραυματισμός προήλθε από πέτρα που δέχτηκε η 16χρονη στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το ΚΕΕΡΦΑ από εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στη γενική εφημερία του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου προσήλθε αναίσθητη ως «άγνωστη 1» τραυματίας στο χειρουργικό ΤΕΠ και στις και στις 21:20 πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία. Τα ευρήματα ήταν ένα σημαντικό κάταγμα στην ινιακή χώρα αριστερά, υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά καθώς και αιμορραγικές θλάσεις στο εγκεφαλικό παρέγχυμα».

Στο Νέο Ηράκλειο, χθες (28/10), πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συναυλία. Κάποια στιγμή και κάτω από αδιευκρίνιστες – τουλάχιστον προσώρας – συνθήκες ξέσπασαν ολιγόλεπτα επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων και μίας ομάδας ΟΠΚΕ. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών, η 17χρονη βρέθηκε πεσμένη στο έδαφος. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για χτύπημα που δέχτηκε η ανήλικη από αστυνομικό.

Ν. Ηράκλειο: Καταγγελία για αστυνομική βία

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης γράφει τα εξής: «Σύμφωνα με καταγγελία, η αστυνομία χτύπησε άγρια νεαρή κοπέλα στο Ν. Ηράκλειο, όπου διεξαγόταν αντιφασιστική συναυλία, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Με βάση αξιόπιστες πηγές, η κοπέλα που διακομίστηκε στο "Γεννηματάς" από το Ν. Ηράκλειο, όπου διεξαγόταν αντιφασιστική συναυλία, είναι 17χρονη. Οι φήμες που κυκλοφορούν ότι "είναι εγκεφαλικά νεκρή", διαψεύδονται πλήρως. Όταν έφτασα στο νοσοκομείο, είδα μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις εντός και εκτός του "Γεννηματάς"».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της καταγγελίας, ξέσπασαν συγκρούσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και, λίγο μετά, σημειώθηκαν συγκρούσεις, με την Αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πολλοί διαδηλωτές, κάτοικοι και περαστικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μαγαζιά και πολυκατοικίες των Εξαρχείων».

{https://twitter.com/chris_avramidis/status/1718449041241952518}

Keywords
Τυχαία Θέματα