Eurovision 2024: «Η Μαρίνα Σάττι απέρριψε σχεδόν όλα τα τραγούδια που υποβλήθηκαν στην ΕΡΤ»

Η Μαρίνα Σάττι έχει αποκαλύψει πώς θα ήθελε να είναι το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision 2024.Οι διεργασίες για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει τον επόμενο Μάιο στη Σουηδία, είναι σε πλήρη εξέλιξη και, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (10/12), η…

Πρόταση από τον δημιουργό των «Euphoria» και «Tattoo»

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ των προτάσεων για την ελληνική εκπροσώπηση στη Eurovision 2024, είναι και ένα

τραγούδι από τον Peter Boström, ο οποίος έχει συνθέσει και τα κομμάτια «Euphoria» και «Tattoo», με τα οποία η Loreen νίκησε για λογαριασμό της Σουηδίας τόσο στον διαγωνισμό του 2012 όσο και στον διαγωνισμό του 2023, αντίστοιχα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα» του ALPHA, μεταξύ των δημιουργών που υπέβαλαν την πρότασή τους στην ΕΡΤ για τη Μαρίνα Σάττι και τη Eurovision 2024 είναι ο - ελληνικής καταγωγής - Δημήτρης Στάσσος σε συνεργασίας με τον Peter Boström.

Επισημαίνεται ότι ο Δημήτρης Στάσσος δεν είναι άγνωστος στο κοινό της Eurovision, καθώς είναι ένας από τους δημιουργούς του τραγουδιού «Aphrodisiac» με το οποίο η Ελευθερία Ελευθερίου εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision 2012. Ακόμα, ο ίδιος έχει υπογράψει και το τραγούδι «La Noche Es Para Mí», με το οποίο συμμετείχε η Ισπανία στη Eurovision 2009.

Ως εκ τούτου, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του ALPHA που μεταδόθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου, ο Δημήτρης Στάσσος είπε: «Είδα ότι ψάχνουν κομμάτι για τη Μαρίνα Σάττι, πήρα τηλέφωνο, τους είπα την ιδέα μου, άρεσε και από εκεί και πέρα άρχισε η δουλειά. Στα Aγγλικά είναι, ακόμα δεν έχουμε ελληνικό στίχο. Σκοπεύουμε να βάλουμε και ελληνικό στίχο, θα ήθελα να γράψει τον ελληνικό στίχο η Μαρίνα, αυτός είναι ο στόχος μου. Το τραγούδι που γράφουμε, είναι urban hip hop αλλά έχει έθνικ στοιχεία, είναι και ποπ. Έχει φλογέρα και κάποια άλλα όργανα μέσα».

Το τραγούδι που θα ήθελε η Μαρίνα Σάττι για τη Eurovision 2024

Πάντως, στην πρώτη της συνέντευξη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2024, που μεταδόθηκε στις 14 Νοεμβρίου, η Μαρίνα Σάττι δήλωσε πως θα ήθελε ένα ρυθμικό τραγούδι σε ελληνικό στίχο για τον διαγωνισμό, προκειμένου να «δείξουμε τη σύγχρονη εικόνα της χώρας».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, η Μαρίνα Σάττι είχε αναφέρει: «Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει στις 11 Μαΐου στο Μάλμε, είμαστε ακόμα πολύ μακριά. […] Πρέπει να βρούμε το τραγούδι, την ιστορία που θα πούμε και εκεί πάνω θα χτίσουμε». Κατόπιν, η τραγουδίστρια πρόσθεσε: «Θα ήθελα να φτιάξω ένα πρότζεκτ που να είναι σύγχρονο, να αντιπροσωπεύει τη γενιά μου και τη νέα Ελλάδα, πέρα από τα στερεότυπα που έχουν οι Ευρωπαίοι για εμάς, αλλά και να είναι σχετικό ώστε να μπορέσουν να χορέψουν και να ταυτιστούν». Επίσης, η ίδια είπε πως το αγγλόφωνο power pop τραγούδι είναι μακριά από το είδος που υπηρετεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2024, Η Μαρίνα Σάττι, ΕΡΤ,Eurovision 2024, i marina satti, ert