Κασσελάκης στον Alpha: Για μένα οι άριστοι είναι οι νοσηλευτές και οι πυροσβέστες που προσφέρουν χωρίς να αμείβονται καλά

«Είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, έχουμε σχέδιο, θα το δείτε στην πράξη», δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης.Είμαι πεπεισμένος ότι το σχέδιο θα πετύχει, πάμε στην Ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στον…

Για τη δήλωση Χαρίτση ότι «η αποχώρηση ήταν μονόδρομος» είπε ότι «την συνείδησή μου την έχω καθαρή, προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα. Οι ελπίδες και οι αγωνίες του προοδευτικού κόσμου θα εκφραστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το κόμμα των μελών. «Θα είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, έχουμε σχέδιο, θα το δείτε στην πράξη», είπε. «Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά», όπως είπε.

«Την συνείδησή μου την έχω καθαρή», σημείωσε αναφερόμενος στις αποχωρήσεις των «11» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην καρδιά του είναι ένα λαϊκό κόμμα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα οικονομικά του κόμματος, είπε ότι «είναι εσωτερικά ζητήματα, θα νοικοκυρέψουμε το κόμμα. Τα οικονομικά του κόμματος είναι καλύτερα από της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». «Εμείς δεν χρωστάμε 700 εκατ. ευρώ» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, είπε: «Περάσαμε μία διάσπαση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο χαμηλότερο σημείο, οι δημοσκοπήσεις το αντικατοπτρίζουν, έχουμε σχέδιο για την ανασυγκρότηση, θα το διαπιστώσει ο κόσμος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πρώτο κόμμα»

«Έχουμε εκλογές σε μια Ευρώπη που η ακροδεξιά καλπάζει. Οι στόχοι μας για τις Ευρωεκλογές είναι:

Να σεβαστούμε τη νοημοσύνη του Έλληνα - Όχι σελέμπριτι στα ψηφοδέλτια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πιο συμπαγές κόμμα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Είμαι πεπεισμένος ότι το σχέδιο θα πετύχει, πάμε στην Ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα».

Είναι εθνική ανάγκη, είπε ο ίδιος, αναφορικά με τις κάλπες για την Ευρωβουλή, τον Ιούνιο του 2024, επιτέλους να δώσει ο κόσμος την απάντησή του στον κ. Μητσοτάκη, ώστε να σταματήσει να έχει το άλλοθι του 41%.

«Είμαι στην Ελλάδα επειδή την αγαπώ, δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από κρατική ανάθεση, είμαι εδώ για να εκπροσωπήσω αυτούς που δεν έχουν φωνή. Θα δείτε ότι ο κόσμος θα σκεφτεί ότι κάτι πάει να γίνει σε αυτή τη χώρα», σημείωσε.

Στο ευρωψηφοδέλτιο θα έχουμε ανθρώπους με ένσημα, σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα είναι και τα έμπειρα στελέχη του κόμματος Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

«Η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης θα είναι προφανώς στο ψηφοδέλτιό μας. Είναι πολύ έμπειρα στελέχη, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να γίνουν μία ομάδα. Οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια. Θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση στο κόμμα και μετά να περάσουν από την κοινωνία και να δείξουν τη διάδραση με την κοινωνία. Τα μέλη του κόμματος θα επιλέξουν ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Αυτό είναι βάση του καταστατικού μας», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν είναι σε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε μονολεκτικά: «Ναι». «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Πρόκειται για μια επίσκεψη εργασίας στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου, είναι μια ευπρόσδεκτη επίσκεψη».

Άριστοι είναι οι νοσηλευτές και οι πυροσβέστες

Κληθείς να σχολιάσει την «αποστροφή» του ΣΥΡΙΖΑ για την αριστεία, όπως είχε εκφραστεί παλαιότερα από στελέχη όπως ο Αριστείδης Μπαλτάς, για παράδειγμα, σημείωσε: «Ως υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές, με ρώτησαν πώς είστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κατά της αριστείας. Αυτό δεν ισχύει. Η αριστεία δεν είναι τα πτυχία, γιατί αν ήταν αυτά, ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν άριστος. Άριστος είναι ένας καλός πολίτης».

Για μένα οι άριστοι είναι οι νοσηλευτές και οι πυροσβέστες, που προσφέρουν χωρίς να αμείβονται καλά, σημείωσε με έμφαση ο Στ. Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στο φορολογικό, τόνισε ότι χρειάζεται ένα απλό, σταθερό φορολογικό σύστημα. «Χρειάζεται απλοποίηση, να έχουμε ένα προοδευτικό συντελεστή» και έφερε ως παράδειγμα συντελεστή 17% για κέρδη ως 220.000 ευρώ σε επιχειρήσεις.

Στα φυσικά πρόσωπα, πρότεινε μια φορολογική κλίμακα, ξεκάθαρη και προοδευτική, για όλους. «Να σταματήσει η προκαταβολή φόρου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:

{https://www.facebook.com/100093770103899/videos/1057496725581656/}

Keywords
Τυχαία Θέματα
LIVE -, Στέφανου Κασσελάκη, Alpha,LIVE -, stefanou kasselaki, Alpha