OAKA: Ανακοινώσεις Βρούτση σήμερα για το στέγαστρο Καλατράβα

Σε εξέλιξη η δεύτερη μελέτη για τη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό, Γιάννης Βρούτσης, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις το απόγευμα της Δευτέρας (02/10) για το ΟΑΚΑ και το στέγαστρο Καλατράβα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η…

Για 10 χρόνια χωρίς οικοδομική άδεια το ΟΑΚΑ

Κόκκινες κορδέλες μπήκαν γύρω

από το ΟΑΚΑ, δύο 24ωρα μετά την απόφαση για το κλείσιμο του σταδίου, καθώς ο κίνδυνος για κατάρρευση των στεγάστρων που έφτιαξε ο Σαντιάγο Καλατράβα, είναι ορατός. Ο κόσμος που επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου για βόλτα και άθληση, δεν επιτρεπόταν να πλησιάσει τα δύο στάδια.

Το κλείσμο του ΟΑΚΑ ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής (29/09), όταν και έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε πρόβλημα στατικής επάρκειας στα στέγαστρα Καλατράβα. Έκτοτε προκλήθηκαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τις αποκαλύψεις γύρω από την ανεπαρκή συντήρηρή σου να είναι δεκάδες.

Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει ξανά, με τους προγραμματισμένους αγώνες και τα διάφορα θεάματα να παίρνουν αναβολή. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, τονίζει πως το ΟΑΚΑ θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Η πρώτη τεχνική μελέτη για τη στατικότητα των στεγάστρων του εμβληματικού σταδίου αλλά και του ποδηλατοδρομίου διαβιβάστηκε ήδη στο ΤΕΕ, το οποίο θα προχωρήσει τάχιστα σε δεύτερη μελέτη και επαναξιολόγηση, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα πρώτα στοιχεία. Ταυτόχρονα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ήδη αρχίσει έρευνα σε βάθος πενταετίας.

Το MEGA αποκάλυψε, την Κυριακή (01/10), πως όταν κατασκευάστηκε το στέγαστρο Καλατράβα, το 2004, δεν είχε οικοδομική άδεια και γι' αυτό δεν μπορούσε να συντηρηθεί. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια για να την αποκτήσει. Ακολούθησαν χρονοβόρες διαδικασίες διαγωνισμών για τη συντήρησή του, αλλά τελικά εξαιτίας των οικονομικών ζητημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα λόγω των Μνημονίων, δεν ολοκληρώθηκαν. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υπήρξε η καταγγελία πως ο Σαντιάγο Καλατράβα άφησε στην Αθήνα ένα αναλυτικό εγχειρίδιο συντήρησης, το οποίο όμως οι Αρχές έχασαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα