«Αγριεύει» ο καιρός τις επόμενες ώρες: Χιόνια ακόμα και στην Αττική - Η νέα πρόγνωση των μετεωρολόγων

«Άσπρη» μέρα και στην Αττική. Η χώρα μπαίνει στη «κατάψυξη» - Έρχονται τα πρώτα χιόνια.Ψυχρή εισβολή αναμένεται στη χώρα μας από την Τρίτη 9/1 με αρκετό κρύο αλλά και χιόνια και τον καιρό κατά τους μετεωρολόγους να... αγριεύει θυμίζοντας - έστω και με καθυστέρηση…

Επίσης, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως θα πέσουν χιόνια και στα βουνά της Αττικής, σημειώνοντας το εξής: «Τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βουνά του νομού Αττικής με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω. Έτσι,

λοιπόν, για όσους το λέει η καρδούλα τους, μπορούν μέσα στην Τετάρτη (10/01) να ανηφορίσουν προς Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και στα πολύ ψηλά του Υμηττού να δουν – στη χειρότερη – τις χιονονιφάδες να πέφτουν (π.χ κορυφές Υμηττού) και – στην καλύτερη – αρκετά εκατοστά στρωμένου χιονιού (π.χ στα ψηλά της Πάρνηθας).

Γιαννόπουλος: Πού αναμένονται χιόνια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο αλλά πιθανόν και στην Πάρνηθα ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Το κρύο αναμένεται να είναι τσουχτερό και την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη, ενώ το δεύτερο κύμα ψύχους αναμένεται την Παρασκευή 12/1 με τη θερμοκρασία να πέφτει κι άλλο και τους ισχυρούς ανέμους να επιστρέφουν στο Αιγαίο.

Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ορεινά της Αττικής, όπως επίσης και τα βόρεια προάστια, τα οποία δεν αποκλείεται να ντυθούν στα λευκά.

Εικόνα: Ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 9/1 - ΕΜΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγριεύει, Χιόνια, Αττική -,agrievei, chionia, attiki -