Αγρότες: Δεν κάνουν πίσω και εντείνουν τα μπλόκα τους - Τι απαντά η κυβέρνηση

Από τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη έως τη Λάρισα και τα Χανιά οι αγρότες έχουν βγει στους δρόμους.Δεν υποχωρούν οι αγρότες και ο χρόνος μετρά αντίστροφα τόσο για την ενίσχυση των κινητοποιήσεών τους όσο και για την κυβέρνηση, η οποία δεν φαίνεται να πείθει με τις εξαγγελίες…

Την Τρίτη (06/02) κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων

Επισημαίνεται ότι στις 18:00 της Δευτέρας (05/02) αναμένεται να συνεδριάσει το μπλόκο του Πλατυκάμπου, κάτι που μάλλον θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της αυριανής πανελλαδικής αγροτικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα.

Πρόκειται επί της ουσίας για μια σύσκεψή ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων, γιατί θα αποφασιστεί εάν θα σκληρύνουν τη στάση τους και πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr. Αυτό που διαφαίνεται, πάντως, είναι ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των αγροτών και της κυβέρνησης.

Παύλος Μαρινάκης: «Δεν εξετάζονται νέα μέτρα»

Απέκλεισε, τη Δευτέρα (05/02), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το ενδεχόμενο επιπρόσθετων μέτρων για τη στήριξη των αγροτών.

Χαρακτηριστικά, κατά την καθιερωμένη τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης – μεταξύ άλλων – ανέφερε: «Η κυβέρνηση στηρίζει ενεργά τον αγροτικό κόσμο, μια από τις μεγαλύτερες "βιομηχανίες" της χώρας που συμβάλλει σημαντικά και στην αύξηση του ΑΕΠ, αλλά και στην κάλυψη των εγχώριων επισιτιστικών αναγκών. Έχουμε δεσμευθεί πως όσο διαρκεί η πληθωριστική κρίση, θα στηρίζουμε τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, με λελογισμένα μέτρα που δεν υπερβαίνουν τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Η οικονομία της χώρας βελτιώνεται γι’ αυτό και είμαστε σε θέση να διαθέσουμε αυτό το πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών. Οι πόροι, όμως, που έχουμε στην διάθεσή μας δεν είναι ανεξάντλητοι γι’ αυτό και δεν εξετάζονται επιπρόσθετα μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα