Αποχή ή ηχηρό «όχι»: Γρίφος ο Σαμαράς στην ψηφοφορία στη Βουλή για τους μετανάστες

Πιο πιθανό το σενάριο να καταψηφίσει τη διάταξη για τους μετανάστες. Οι πιέσεις από το Μαξίμου για απουσία από τη Βουλή.Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα εμφανιστεί ή όχι σήμερα στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ονομαστικής ψηφοφορίας της διάταξης για τους μετανάστες. Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε με τον…

Ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε

την τροπολογία ως «μία κακή εξαίρεση της καλής μεταναστευτικής μας πολιτικής. Υπ' αυτή την έννοια θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο Αντώνης Σαμαράς, είναι σωστές ενστάσεις», ο Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι «υπάρχει η κατηγορία μεταναστών που μπήκαν παράνομα. Δυστυχώς μέσα σ' αυτά τα στοιχεία υπάρχουν και πολλοί έκνομοι, τρομοκράτες. Θα πρέπει να μπει ένα σαφές πλαίσιο», ενώ ο Στράτος Σιμόπουλος αποσαφήνισε ότι θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση , αν και εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο η χώρα μας να γίνει πόλος έλξης μεταναστών.

Η τροπολογία θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νέα Αριστερά και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεταβεί το μεσημέρι στη Βουλή για να πάρει μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία αποτελεί το ισχυρότερο μήνυμα προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι δεν θα ανεχθεί καμία παραφωνία, παρά τις χθεσινές δηλώσεις Σκέρτσου και Μαρινάκη, με τις οποίες αμφότεροι επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους.

Ο μεν πρώτος είπε «τα πράγματα θα ήταν ίσως διαφορετικά αν υπήρχε καλύτερη ενημέρωση για τον σκοπό της ρύθμισης αυτής», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως αποδεκτές τις διαφορετικές απόψεις στη φάση της διαβούλευσης μίας κυβερνητικής πρωτοβουλίας ή ενός νομοσχεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα