Άρση μέτρων: Πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις συνολικά για την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας, που θα περιλαμβάνει και το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων, των τουριστικών γραφείων.

Τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας ξεκινούν από την 1η του Ιουνίου την λειτουργία τους. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθει σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνησης της οικονομίας και δη της τουριστικής, ενώ σε δεύτερο χρόνο και εντός Ιουνίου,

θα λειτουργήσουν καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως ανακοινώθηκε.

Εξάλλου, είχε προηγηθεί απόφαση στα μέσα Μαρτίου για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων έως τα τέλη Απριλίου, για τον περιορισμό της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε κάθε περίπτωση, στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις συνολικά για την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας, που θα περιλαμβάνει και το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων, των τουριστικών γραφείων κλπ.

«Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές. Όπως γίνεται σαφές, το πρόγραμμα της επόμενης φάσης είναι απόλυτα μελετημένο. Θα κλιμακώνεται ανά εβδομάδα αλλά θα αξιολογείται ανά 24ωρο, από ένα μεικτό Παρατηρητήριο Κυβέρνησης, Υπηρεσιών Υγείας και Πολιτικής Προστασίας» τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα