Αύριο η ακρόαση στην επιτροπή θεσμών της Βουλής των προτάσεων Χατζηδάκη για τη διοίκηση της ΡΑΕ

Αύριο θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή των θεσμών οι υποψήφιοι για τις θέσεις του Προέδρου, Α’ Αντιπροέδρου και Μέλους της ΡΑΕ.

Στην Επιτροπή των θεσμών αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο οι υποψήφιοι για τις θέσεις του Προέδρου, Α’ Αντιπροέδρου και Μέλους της ΡΑΕ, καθηγητές Θανάσης Δαγούμας και Δημήτρης Ψυχογυιός, αντίστοιχα.

Οι παραπάνω υποψήφιοι προτάθηκαν λίγες ημέρες πριν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη,

και μετά την αυριανή ακρόαση, βάση διαδικασίας, αναμένεται η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής και ο διορισμός τους.

 Αξίζει να σημειωθεί πως για τον διορισμό του Προέδρου και Α’ Αντιπροέδρου προβλέπεται Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ, ο διορισμός για την θέση του Μέλους της ΡΑΕ γίνεται με απόφαση του ΥΠΕΝ.

Βιογραφικά Υποψηφίων:

Ο Θανάσης Δαγούμας είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Οικονομική της Ενέργειας και των Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διευθυντής του Εργαστηρίου Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί –μεταξύ άλλων- ως ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Απέκτησε εμπειρία σε ρυθμιστικά θέματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη θητεία του ως ειδικός επιστήμονας στον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), προκάτοχα σχήματα του ΔΑΠΕΕΠ και του ΑΔΜΗΕ αντίστοιχα. Είναι διδάκτορας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Ψυχογυιός είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει θητεύσει ως λέκτορας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ερευνητής –μεταξύ άλλων- στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον ΟΠΑΠ, στην ΓΑΙΑΟΣΕ και στο Χρηματιστήριο Παραγώγων. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων για σχεδιασμό και διαχείριση παραγώγων χρηματοπιστωτικών προϊόντων, ανάπτυξη οικονομετρικών μοντέλων κ.α.Κατέχει πτυχίο Μαθηματικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του (στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) και τη διδακτορική του διατριβή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγή: Energy Register

Keywords
Τυχαία Θέματα