«Μπρος - πίσω» για έκτακτο επίδομα Πάσχα 2024 - Τι δήλωσε ο Θεοχάρης

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να δούμε εάν υπάρχουν περιθώρια», είπε ο Χάρης Θεοχάρης για το έκτακτο επίδομα το Πάσχα.Ασυμφωνία φαίνεται πως υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς, την Κυριακή (11/02), ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε…

Η δήλωση του Χάρη Θεοχάρη για το έκτακτο επίδομα

Από την πλευρά του, ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε τη Δευτέρα (12/02) για την οικονομία και - μεταξύ άλλων - τόνισε πως «δενείναι κάτι που εγώ έχω ακούσει το έκτακτο επίδομα το Πάσχα να συζητιέται καν».

Ειδικότερα, σε σχετική συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Real FM 97,8», ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε: «Οι καλύτερες διαδικασίες στήριξης των εισοδημάτων είναι αυτές που έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα και ήδη έχει αρχίσει η διαβούλευση και η συζήτηση με όλους τους αρμόδιους φορείς για την αύξηση του κατώτατου μισθού που συμπαρασύρει και μια σειρά αυξήσεων συνολικότερα».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι που εγώ έχω ακούσει το έκτακτο επίδομα το Πάσχα να συζητιέται καν. Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε σε ένα σημείο που δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε τα αποτελέσματα του πρώτου μήνα του προϋπολογισμού. Οι υποχρεώσεις αυτής της χρονιάς είναι δημοσιονομικής προσαρμογής. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να δούμε εάν υπάρχουν περιθώρια και σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τα αξιοποιεί όταν υπάρχουν τα περιθώρια, αλλά ακόμα δεν έχουμε καν τα στοιχεία του Ιανουαρίου. Νομίζω ότι κινούμαστε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού και ελάχιστα καλύτερα, όχι κάτι όμως που δημιουργεί προσδοκίες για πολύ μεγάλες υπερβάσεις».

Πότε θα ξέρουμε τι θα γίνει με το έκτακτο επίδομα

Επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις που θα πρέπει να προκύψουν για να ανακοινωθεί - αν ανακοινωθεί - και επίσημα το νέο έκτακτο επίδομα το Πάσχα, θα είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων και η ανακοίνωση του ΑΕΠ του 2023. Μάλιστα, αυτό θα γίνει στις 7 Μαρτίου και, στη συνέχεια, αναμένεται να «κλειδώσουν» οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η χορήγηση νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα ευάλωτα νοικοκυριά θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τους δικαιούχους, αλλά και τα ποσά που θα πάρουν. Ωστόσο, τα προηγούμενα παραδείγματα δείχνουν κάποια στοιχεία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανατροπή είτε με περισσότερους είτε με λιγότερους δικαιούχους.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή του θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος Απριλίου, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, εφόσον φέτος το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπρος -, Πάσχα 2024 -, Θεοχάρης,bros -, pascha 2024 -, theocharis