Βέλη Δούκα για Μπακογιάννη: «Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Αθηναίους, εκδικητική η τροπολογία»

Νέα παρέμβαση του Χάρη Δούκα για τη σκανδαλώδη τροπολογία, με την οποία η εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» περνά στην κυβέρνηση.Συνέχεια στο θέμα που προέκυψε με την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» δίνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας
μετά την σκανδαλώδη τροπολογία η οποία εμπεριέχεται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών,…

Αντεπίθεση από τον Κώστα Μπακογιάννη

Μετά την χθεσινή καταγγελία του Χάρη Δούκα μέσω μακροσκελούς ανάρτησής του στο Χ, ο απερχόμενος δήμαρχος πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για «άθλια και χυδαία υπονοούμενα».

Παράλληλα, εμφανίστηκε θετικός στη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου, καλώντας τον κ. Δούκα να του ζητήσει συγγνώμη.

«Επειδή ορισμένοι αφήνουν κάποια άθλια και χυδαία υπονοούμενα. Ο κ. Δούκας, μετά από τόσες ενημερώσεις που του έχουμε κάνει, θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου. Για λόγους αρχής, καλωσορίζω τον όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Όπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει. Σε λίγες μέρες, άλλωστε, ο κ. Δούκας θα παραλάβει έναν δήμο πιο εύρωστο και πιο τακτοποιημένο από ποτέ. Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε διαφωνήσει πολιτισμένα, χωρίς να θίγονται συνειδήσεις και χωρίς να μεσολαβούν φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα περιμένω μια συγγνώμη κι ας αργήσει», σημείωσε στην απάντησή του ο κ. Μπακογιάννης.

Στη Βουλή η «Ανάπλαση Α.Ε.»

Το ζήτημα πάντως μεταφέρθηκε και εντός της Ολομέλειας της Βουλής.

«Αποτελεί προσβολή για την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι παράλληλα αποκαλυπτική για την νοοτροπία της κυβέρνησης που θεωρεί λάφυρο το κράτος» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε χθεσινή του παρέμβαση στη Βουλή, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «επειδή ο Δούκας δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη και μπάρμπα στο Μαξίμου εκδικείστε τον λαό των Αθηνών; Είναι αποκαλυπτική η τροπολογία για το ποια είναι η αίσθησή σας για τις δημοκρατικές διαδικασίες εν γένει». Σε υψηλούς τόνους συνέχισε λέγοντας «περιμέναμε λέτε αυτή την τροπολογία για να σας μάθουμε; Ηττήθηκε ο εκλεκτός και ανιψιός κ. Μπακογιάννης. Έχει δήμαρχο νέο η Αθήνα. Σεβαστείτε τη λαϊκή ετυμηγορία και αποσύρετε την τροπολογία η οποία είναι ντροπιαστική» και πρόσθεσε: «Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και αφαιρεί την εταιρεία από τον Δήμο. Τον έλεγχο που έχει προαναγγείλει ο νέος δήμαρχος; Τον μεγάλο περίπατο;».

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης, εκ μέρους της κυβέρνησης, απάντησε πως το σχετικό σχέδιο είχε παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο ήδη από το 2022 πολύ πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως η ρύθμιση έρχεται να εναρμονίσει τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου με την επέκταση του πεδίου δράσης της εταιρείας σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάρης Δούκας, Ανάπλαση ΑΕ –, Αθήνα,charis doukas, anaplasi ae –, athina