Χιόνια το Σαββατοκύριακο: Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χιονίσει

Έρχεται πτώση της θερμορκασίας στη χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι περιοχές που αναμένεται να δουν χιόνια.«Τσουχτερό» κρύο επιφυλάσσει ο καιρός για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς ακόμα και κάποιες περιοχές της Αττικής αναμένεται να δουν «μπόρες χιονιού», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3 Σάκη Αρναούτογλου. Ειδικότερα,…

Καιρός:
Τρεις εποχές μέσα σε μόλις 3 ημέρες

Πριν, ωστόσο, τη «βουτιά» στον υδράργυρο το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μάλιστα, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι νοτιάδες το βράδυ της Τετάρτης (13/12) θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και την Πέμπτη στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή από τα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα και στα κεντρικά της χώρας. Ο καιρός, λοιπόν την Περασκευή (15/12) αναμένεται φθινοπωρινός.

Όπως προβλέπει και ος Παναγιώτη Γιαννόπουλος, το Σάββατο θα επσιτρέψει ο χειμώνας με χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και κρύο τσουχτερό, με μονοψήφιες τιμές ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια.

Μάλιστα, το κρύο θα μείνει την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Από την Τρίτη μέχρι τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά. Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με ισχύ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Θα χιονίσει τα Χριστούγεννα;

Από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μερικά στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών. Ο μετεωρολόγος κάνει λόγο για... Απριλοδεκέμβρη και μάλλον «ευτυχισμένα Πασχούγεννα».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει στο site του marousakis.gr, πως ο καιρός θα είναι ήπιος, χωρίς πολύ κρύο, ίσως με ένα ψυχρό κύμα το διάστημα 20 με 22 Δεκεμβρίου.

Κάνοντας χιούμορ αναφέρει πως ο Άγιος Βασίλης θα έρθει με το έλκηθρο, ενώ οι λάτρεις του χιονιου θα είναι μάλλον απογοητευμένοι.

Η πρόγνωση για τα Χριστούγεννα:

«Μετά και από αυτή την “εξπρές” για άλλη μια φορά επιδείνωση του καιρού, φαίνεται να οδηγούμαστε σταδιακά σε μια ομαλοποίηση της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας η οποία πιθανόν να μας οδηγήσει μέχρι και τα Χριστούγεννα ή και λίγο παραπάνω. Έτσι λοιπόν φαίνεται πως ο καιρός των Χριστουγέννων θα είναι ήπιος τουλάχιστον θερμοκρασιακά χωρίς κάποιο ισχυρό ψυχρό κύμα να μας απειλεί αν και υπάρχει πιθανότητα στο διάστημα 20 με 22 του μήνα να περάσει ένα σύντομο ψυχρό κύμα φυσιολογικό για την εποχή.

Ο Άγιος Βασίλης μάλλον θα προτιμήσει όπως όλα δείχνουν το καραβάκι κι όχι το έλκηθρο μιας και από χιόνια λίγα τα πράγματα, φυσιολογικό σε κάποιον βαθμό μιας κι ο Χειμώνας τώρα ξεκινά. Θα μπορούσε βέβαια το Φθινόπωρο να έχει λειτουργήσει καλύτερα τουλάχιστον για τα ψηλά βουνά μας αλλά μήπως λειτούργησε κανονικά στο θέμα των βροχοπτώσεων για να συζητάμε για χιόνια;».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χιόνια, Σαββατοκύριακο, Αττικής,chionia, savvatokyriako, attikis