Επιβεβαίωση από Χρυσοχοΐδη: Οριστικά στις 12 Φεβρουαρίου ανοιχτά γήπεδα με φιλάθλους

Ρεαλιστική η συνεργασία με τις ΠΑΕ για την εξάλειψη της βίας το μήνυμα από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Όσα είπε στην ΕΡΤ για τα γήπεδα.Στις 12 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν τα γήπεδα που έκλεισαν σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Την αποκάλυψη για άρση του lockdown στα γήπεδα έκανε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.…

Σε σχέση με τις κάμερες

στα γήπεδα, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και για το πότε θα ανοίξουν για τους φιλάθλους, εξέφρασε την πεποίθηση πως όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφ τουλάχιστον στα μεγάλα γήπεδα θα υπάρχουν κάμερες και πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει άμεσα».

«Είναι ένα θέμα το οποίο χειρίζεται το υπουργείο Αθλητισμού. Τα πράγματα πάνε καλά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Συμμετέχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε αυτή την προσπάθεια. Πιστεύω ότι όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφ να είναι οι κάμερες, τουλάχιστον στα μεγάλα γήπεδα που θα γίνονται αυτοί οι αγώνες. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει άμεσα», είπε στην ΕΡΤ.

Όσον αφορά στην παρουσία αστυνομικών στα γήπεδα ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχουν καμιά δουλειά οι αστυνομικοί στα γήπεδα, Οι αστυνομικοί είναι έξω από τα γήπεδα. Τον έλεγχο στην είσοδο τον πραγματοποιούν οι ΠΑΕ, οι οποίες είναι υπεύθυνες για ό,τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Μόνο αν υπάρξουν σοβαρά επεισόδια».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ακόμα πως οι ομάδες που δημιουργούν τα προβλήματα στα γήπεδα είναι εγκληματικές ομάδες.

«Δεν είναι απλά χουλιγκάνοι που πάνε κάποιοι και κάνουν φασαρία στο γήπεδο. Είναι εγκληματικά στοιχεία, αντικοινωνικά στοιχεία τα οποία συμμετέχουν σε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που κάνουν και άλλα πράγματα και ναρκωτικά και βία ασκούν. Πολλά πράγματα τα οποία έχουν σχέση με το βαρύ έγκλημα», ανέφερε.

Συμπλήρωσε πως «προσπαθούμε να ενισχύσουμε την υποδιεύθυνση αθλητικής βίας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, ούτως ώστε να διεισδύσει σε αυτές τις οργανώσεις και να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το θέμα, συν τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουνε οι ΠΑΕ και όχι μόνο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και στο μπάσκετ, ακόμα και στο βόλεϊ, ακόμα και σε απίστευτα μικρούς αγώνες, έτσι ώστε να εξαφανιστεί κάθε έννοια βίας από αυτά».

Στην μη εφαρμογή των νόμων αλλά και στην ίδια την αστυνομία που «πρέπει να έχει μια συνέχεια στη δουλειά της. Το έγκλημα χρειάζεται διείσδυση και εξάρθρωση» απέδωσε το γεγονός πως δεν έχει καταπολεμηθεί η βία στα γήπεδα και έφερε το εξής παράδειγμα:

«Υπάρχει μια διάταξη που λέει ότι όποιος είναι υπόδικος ή κατάδικος, ενδεχομένως για θέματα αθλητικής βίας, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια την ώρα που υπάρχει ένας αγώνας της ομάδας του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Δεν υπάρχει κάποιος που παρουσιάζεται. Δεν του έχει επιβληθεί τέτοια ποινή. Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης», εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα