Διήμερος «καύσωνας» με 37άρια – Νέα πρόγνωση

Ένα κύμα ζέστης, που θα θυμίζει - επιτέλους - καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει. Τι αναφέρουν οι μετεωρολόγοι για τον μίνι - «καύσωνα».Μπορεί... καύσωνας να μην είναι ακριβώς αφού τα θερμόμετρα δεν θα δείξουν 38 βαθμούς, (θερμοκρασία στην οποία ο ανθρώπινος οργανισμός αρχίζει να νιώθει δυσφορία) όμως ο υδράργυρος ανεβαίνει και μετά…

Έρχονται δύο ημέρες με πολλή ζέστη - Οι περιοχές με 37άρια

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, έρχεται ένα ζεστό διήμερο με υψηλές

για την εποχή θερμοκρασίες, όμως από τηην Κυριακή και έπειτα μία νέα ψυχρή αέρια μάζα κινείται προς την περιοχή μας.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν την Παρασκευή και το Σάββατο να είναι οι θερμότερες ημέρες της εβδομάδας, με πολλές περιοχές της χώρας να βλέπουν από 35άρια έως και 37 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη τις πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένουμε προς την περιοχή του Έβρου, στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, στον θεσσαλικό και αργολικό κάμπο, προς το Αγρίνιο, προς τον Πύργο Ηλείας, προς τη Βοιωτία, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία. Ενώ, υψηλές θερμοκρασίες θα δούμε και προς τα πιο νότια τμήματα της Κρήτης, όπως στις Μοίρες Ηρακλείου.

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κύμα καύσωνα, μιας και τα βράδια υποχωρεί αρκετά η θερμοκρασία και ο υδράργυρος δεν ξεπερνά τους 38 βαθμούς, που θεωρείται το όριο όπου ο ανθρώπινος οργανισμός αρχίζει και δυσφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διήμερος, 37άρια –,diimeros, 37aria –