Δώρο Πάσχα: Πότε θα πληρωθεί, πότε πληρώνει το κράτος

Μέχρι πότε θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα και σε ποια περίπτωση θα συμβάλει το κράτος. Σε ποιους δημοσίους υπαλλήλους θα δοθεί οικονομική ενίσχυση. 

Την επέκταση των οικονομικών μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας οι αρμόδιοι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης

και Γιάννης Βρούτσης.

Σε ό,τι αφορά το δώρο Πάσχα τονίστηκε ότι θα καταβληθεί στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα προς όλους τους εργαζόμενους. Αν η εργασία τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το δώρο θα καταβληθεί τότε από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέχρι τις 10 Απριλίου.

Υπογραμμίζεται ότι στο νέο πακέτο μέτρων προβλέπεται επέκταση της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε 1,7 εκατ. εργαζομένους (81% του συνόλου του ιδιωτικού τομέα), την επέκταση της στήριξης, μέσα από διαφορετικά προγράμματα, 800.000 επιχειρήσεων (το 76% του συνόλου) αλλά και την κάλυψη 700.000 ελεύθερων επαγγελματιών (75% του συνόλου).

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα