ΕΕ: «Success story» η τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα

Η κροατική προεδρία της ΕΕ, επαινεί την ελληνική τηλεκπαίδευση, που εφαρμόζεται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιτυχημένη είναι η τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού, σύμφωνα με την κροατική προεδρία της ΕΕ. Επιπλέον, τεσσερισήμισι ώρες διήρκεσε η τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα, οι υπουργοί Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ελληνική πλευρά να παίρνει τα εύσημα.

«Ευχαριστούμε για αυτή την ιστορία επιτυχίας»,

σχολίασε η προεδρεύουσα του Συμβουλίου, υπουργός Επιστημών και Παιδείας της Κροατίας, Μπλαζένκα Ντίβιακ (Blazenka Divjak), απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μετά την παρουσίαση των μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική μεριά και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην αμεσότητα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση κατά της πανδημίας, καθώς επίσης και για το θετικό τους αντίκτυπο στην εκπαίδευση, που παρέμεινε ενεργή παρά την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα ήταν μεταξύ των πρώτων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισαν την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων και δρομολόγησαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επίσης, στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου υπουργών Παιδείας της Ένωσης, συμμετείχαν οι υπουργοί Παιδείας ευρωπαϊκών χωρών εντός και εκτός ΕΕ, αλλά και εκτός ΕΕ ευρωπαϊκών κρατών, καθώς και η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος Μαρίγια Γκαμπριέλ (Mariya Gabriel). Συνολικά, εκφράστηκε «συγκρατημένη αισιοδοξία για το εγγύς μέλλον», σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, μετά την πρωτοφανή αυτή διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αναπτύχθηκαν τα διαφορετικά σενάρια για πιθανό σταδιακό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών.

Ακόμη, αναλύθηκαν οι δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι χώρες στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και συζητήθηκε η δυνατότητα απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, την αξιοποίηση της αποκτηθείσας εμπειρίας για την περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη συνέχιση της στενής μεταξύ τους συνεργασίας για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα