Εφιάλτης δίχως τέλος με τις φωτιές σε Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα - Νύχτα τρόμου με τις αναζωπυρώσεις

Αδιάκοπη η μάχη με τις φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Τρομάζουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις καμένες εκτάσεις.Πύρινη κόλαση από τις φωτιές που συνεχίζουν να καίνε ακατάπαυστα σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα. Πύρινη κόλαση από τις φωτιές που συνεχίζουν να καίνε ακατάπαυστα σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα. Κάτοικοι…

Συγκλονίζει νέα δορυφορική εικόνα - Κάηκαν πάνω από 107.000 στρέμματα

Όπως φαίνεται στη δορυφορική φωτογραφία της υπηρεσίας Copernicus, οι περιοχές που «σάρωσε» η καταστροφική φωτιά έχουν σχηματίσει μια μαύρη γραμμή κατά μήκος του κέντρου του νησιού.

{https://twitter.com/ESA_fr/status/1683507521502191617}

Σύμφωνα με τον πρώτο δορυφορικό απολογισμό για τα ενεργά μέτωπα αλλά και την εκτίμηση των καμμένων εκτάσεων, ανάμεσα στις οποίες και περιοχές Natura, στη Ρόδο έχουν καεί πάνω από 107.000 στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων.

Φωτιά στην Κέρκυρα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Κάηκαν 25.000 στρέμματα

Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και οι εθελοντές στην Κέρκυρα, όπου το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να καίει και βρίσκεται στις παλιές Σινιές κατα μήκος του βουνού.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε η εικόνα σε σχέση με το βράδυ της Κυριακής (23/7) είναι πλέον καλύτερη.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, εκτός της περιοχής Βιγλατούρι όπου γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης, ισχυρές δυνάμεις εξακολουθούν και βρίσκονται κατά μήκος των περιοχών όπου καιγόντουσαν έως τα ξημερώματα επιχειρώντας στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Έως το μεσημέρι της Δευτέρας 24/7, μια πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής αναφορικά με την καμένη γη ήταν περίπου 25.000 στρέμματα.

Η φωτιά όλο το βράδυ μαινόταν προς κατοικημένες περιοχές Σάντα, Βιγγλατσούρι, Ρου, και Μέγγουλα χωρίς όμως να κάψει ευτυχώς κανένα σπίτι.

Μέτωπα φωτιάς ξεσπούσαν από τα ορεινά πάνω από τα Γλυφά, κοντά στο Μπαρμπάτι έως τα ορεινά της Κασσιώπης, αλλά και πίσω από την Παλιά Περίθεια, μέχρι και σε όλη την πλαγιά κάτω από τις κεραίες.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού με τα εναέρια μέσα, μεταξύ των οποίων και δύο ελικόπτερα, τα οποία θα συνδράμουν της προσπάθειες και των δύο PZL.

Απεγκλώβισαν 59 άτομα από την παραλία Νησάκι

Στον απεγκλωβισμό 59 ατόμων από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς προχώρησαν πλωτά του λιμενικού σώματος και ιδιωτικά σκάφη.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πλωτά του λιμενικού σώματος, 9 ιδιωτικά σκάφη και ένα ρυμουλκό.

Οι απεγκλωβισμένοι με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα μεταβούν σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί ανάγκη για άλλους απεγκλωβισμούς.

Φωτιά στην Κάρυστο: Συναγερμός για αγνοούμενο άνδρα

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Καρύστου στην Εύβοια, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά, καθώς αγνοείται κάτοικος στο χωριό Πλατανιστός,

Σύμφωνα με το Evima.gr πρόκειται για έναν 41χρονο κτηνοτρόφο από την περιοχή, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 23/7, όταν έφυγε από το σπίτι του την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Με βάση τις πληροφορίες, ο άνδρας κατευθύνθηκε προς το μαντρί του, ανησυχώντας για τα πρόβατά του.

Η οικογένειά του αναζητά τον 41χρονο άνδρα, ωστόσο δεν έχουν κάποιο νέο στοιχείο στις έρευνες εντοπισμού του συμβάλουν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι στο χωριό Πλατανιστός του δήμου Καρύστου, η φωτιά μπήκε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 24/7, με τις φλόγες να βρίσκονται να τυλίγουν τα πρώτα σπίτια.

Το τοπικό μέσο μετέδωσε ότι η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το χωριό Μπούρος.

Δείτε βίντεο:

{https://www.youtube.com/watch?v=7v9EPEdoEK0}

{https://www.youtube.com/watch?v=f4shN96Wf-g}

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Εύβοιας ήρθαν ξανά αντιμέτωποι ένα νέο μεγάλο μέτωπο αναζωπύρωσης στην Κάρυστο, στον οικισμό Πλατανιστό, το βράδυ της Δευτέρας (24/7).

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο φωτιάς πάνω από τον Πλατανιστό προς το Παλοχώρι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, απείλησε το χωριό.

Οι άνεμοι ήταν ισχυροί στην περιοχή, ενώ παράλληλα υπήρχε άλλο ένα μέτωπο φωτιάς, το οποίο απειλεί το Καστρί, το Ποτάμι και το Λιβάδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εφιάλτης, Ρόδο Κάρυστο Κέρκυρα - Νύχτα,efialtis, rodo karysto kerkyra - nychta