Εισβολή στα τούνελ της Γάζας: Τρομακτικές εκτιμήσεις για τις απώλειες του Ισραήλ - Ανάλυση Sky News

«Συχνά έχεις πενταπλάσιες απώλειες αν είσαι στην επίθεση από ό,τι στην άμυνα, και χωρίς να υπολογίζουμε χερσαία εισβολή στα τούνελ», εκτιμά αναλυτής.Το Ισραήλ έχει «σφίξει τον κλοιό» γύρω από την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον αναλυτή μας σε θέματα ασφάλειας και στρατού Sean Bell ωστόσο η δυσκολότερη φάση για τους…

Το δίκτυο έχει «δεκάδες σημεία πρόσβασης που βρίσκονται σε όλη τη Γάζα» και πολλές από τις εισόδους των τούνελ βρίσκονται δίπλα σε κατοικίες πολιτών, ακόμη και σε νοσοκομεία, λέει ο IDF.

Φωτογραφία: Μια εικόνα που οι IDF λένε ότι δείχνει μια είσοδο σε μια υπόγεια σήραγγα της Χαμάς στο νοσοκομείο Sheikh Hamad - η Χαμάς το αρνήθηκε αυτό (πηγή: Skynews)

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ, διοικητής των Ταξιαρχιών Κασάμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος πίσω από το σύστημα σήραγγας, σύμφωνα με αναφορές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

Από το 2006, οι μαχητές της Χαμάς έχουν σκάψει σήραγγες μέσα στο ισραηλινό έδαφος και έχουν οργανώσει σειρά αιφνιδιαστικών επιθέσεων. Ως αποτέλεσμα, το Ισραήλ κατασκεύασε ένα ειδικά σχεδιασμένο υπόγειο τσιμεντένιο φράγμα 40 μιλίων για να προσπαθήσει να εντοπίσει την κατασκευή σηράγγων στη Γάζα. Το φράγμα βοήθησε το Ισραήλ να αποκαλύψει μια σήραγγα το 2020, πριν η Χαμάς μπορέσει να χρησιμοποιήσει το πέρασμα για να πραγματοποιήσει επίθεση στο εσωτερικό του Ισραήλ, σύμφωνα με τις IDF.

Ορισμένες από τις σήραγγες βρίσκονται 18 μέτρα (περίπου 20 μέτρα) κάτω από το έδαφος, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν το NBC News.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εισβολή, Γάζας, Τρομακτικές, Ισραήλ - Ανάλυση Sky News,eisvoli, gazas, tromaktikes, israil - analysi Sky News