Εκλογές 2023: Πλήρης οδηγός για τη διαδικασία - Σταυροί, αποτελέσματα και exit poll

Αναλυτικός οδηγός για τις βουλευτικές εκλογές 2023, που διενεργούνται σήμερα (21/05) – Πώς ψηφίζουμε, οι σταυροί και τα αποτελέσματα.Ημέρα βουλευτικών εκλογών 2023 η σημερινή (21/05) και χαρακτηρίζονται από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ως η «γιορτή της Δημοκρατίας». Εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν κυβέρνηση ή –…

Κυριακή, 21 Μαΐου 2023: Από τις 07:00 έως τις 19:00.

Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση
διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους) Κυριακή, 21 Μαΐου 2023: Από τις 07:00 έως τις 19:00.

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης δελτίου ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (εδώ). Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, επίσης, είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Για τους ετεροδημότες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι ετεροδημότες ψηφίζουν:

Στις ευρωεκλογές και στα δημοψηφίσματα, στα κοινά εκλογικά τμήματα του τόπου διαμονής τους (μαζί με τους λοιπούς εκλογείς της περιφέρειας όπου διαμένουν) Στις εθνικές ή ταυτόχρονες εκλογές (εθνικές και ευρωεκλογές την ίδια μέρα) σε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών που συστήνονται μόνο στις πρωτεύουσες των νομών με εξαίρεση τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Τα Ειδικά Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών συστήνονται μόνον για τις Εθνικές ή ταυτόχρονες εκλογές και διακρίνονται σε:

Μεικτά, όπου στο ίδιο τμήμα ψηφίζουν ετεροδημότες προερχόμενοι από περισσότερες της μιας εκλογικές περιφέρειες Αμιγή, όπου στο ίδιο τμήμα ψηφίζουν ετεροδημότες προερχόμενοι από μια εκλογική περιφέρεια

Εάν είστε ετεροδημότης και θέλετε να μάθετε πού ψηφίζετε, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Εκλογές 2023: Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν οι κάλπες

Οι κάλπες αναμένεται να ανοίξουν στις 7 π.μ. και να κλείσουν στις 7 μ.μ., δηλαδή 12 ώρες αργότερα, με το ενδεχόμενο παράτασης σε ορισμένα εκλογικά τμήματα αν υπάρξει αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων.

Εκλογές 2023: Ποιοι καλούνται ως εφορευτική επιτροπή – Τι γίνεται με όσους δεν πάνε

Η παρουσία στην εφορευτική επιτροπή, για όποιον κληθεί, είναι υποχρεωτική. Αν ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής απουσιάσει ή δηλώσει κώλυμα ή είναι άλλη η αιτία της απουσίας του, τότε αντικαθίσταται από τα αναπληρωματικά μέλη. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη, οι εκλογές γίνονται από τα παρόντα μέλη ή ακόμη και μόνο από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, αντιπρόσωπο της δικαστικής Αρχής.

Ωστόσο, προκειμένου κάποιος να μην αντιμετωπίσει τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος σε περίπτωση μη παρουσίας, θα πρέπει να προσκομίσει:

Χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο σε περίπτωση ασθένειας Βεβαίωση από τον εργοδότη του ότι τον απασχολούσε κατά την ημέρα των εκλογών Έγκυρο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει τον λόγο του κωλύματος του να παρουσιαστεί

Η διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 118 του Π.Δ. 96/2007 (πλέον ισχύει το αντίστοιχο Π.Δ. 26/2012), με τίτλο «Ειδικά Εκλογικά αδικήματα δημοσίων οργάνων», ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι: «Μέλη εφορευτικών επιτροπών που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων που τους επιβάλλονται από τις διατάξεις του παρόντος, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια».

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ψηφοφόροι έχουν οριστεί μέλη εφορευτικών επιτροπών και δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να το μαθαίνουν την ώρα που πάνε να ψηφίσουν καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν σημειώσει τα ονόματά τους στους εκλογικούς καταλόγους. Στην περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης, καλείται η Αστυνομία.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται εφορευτική επιτροπή που αποτελείται από τον δικαστικό αντιπρόσωπο ως πρόεδρο και τέσσερα μέλη που αναπληρώνονται από ισάριθμα αναπληρωματικά. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι αναπληρωτές τους κληρώθηκαν, μέσα σε 15 ημέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από το οικείο Πρωτοδικείο. Στην κλήρωση περιλήφθηκαν οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου εκλογικού διαμερίσματος, οι οποίοι φέρονται στους καταλόγους αυτούς ως κάτοικοι της περιοχής.

Οι οριζόμενοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου και να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι – σύμφωνα με τα παραπάνω – ορίστηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών, έχουν ειδοποιηθεί με απόδειξη για το διορισμό τους τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την ψηφοφορία με φροντίδα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, στον οποίο διαβιβάστηκε από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών αντίγραφο της πράξης του Πρωτοδικείου για τον διορισμό τους.

Δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων και όσοι με αυτές τις ιδιότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν μπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών και αν τυχόν κληρωθούν ή διοριστούν δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συγκρότηση των επιτροπών. Το εν λόγω κώλυμα ισχύει και για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και γι’ αυτούς που διετέλεσαν δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων κατά την τελευταία τριετία.

Εκλογές 2023: Τα κόμματα και οι υποψήφιοι που συμμετέχουν Κόμματα – Πολιτικοί συνδυασμοί

1) ΣΥΡΙΖΑ

2) ΚΚΕ (μ-λ)

3) ΟΚΔΕ

4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

7) ΚΙΝΗΜΑ 21

8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9) ΝΙΚΗ

10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

11) ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ – ΚΡΑΜΑ

13) ΟΑΚΚΕ

14) Μ – Λ ΚΚΕ

15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

17) ΤΟΛΜΑ

18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ

20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

21) ΚΟΤΕΣ

22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

23) SOCIAL

24) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

26) ΕΑΝ

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

6) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

7) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

8) ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α

Μεμονωμένοι υποψήφιοι

1) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ:

Εκλογές 2023: Πώς ψηφίζουμε – Πόσους σταυρούς βάζουμε

Οι εκλογείς προσέρχονται και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Στη συνέχεια, ένας-ένας μπαίνει στο παραβάν, ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους.

Επισημαίνεται ότι η αναγνώριση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την αστυνομική ταυτότητα (γίνονται δεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» αστυνομικές ταυτότητες) ή με τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας Αρχής ή με το διαβατήριό ή με την άδεια οδήγησης ή με το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών Ταμείων. Κατόπιν, η εφορευτική επιτροπή δίνει σε κάθε εκλογέα έναν φάκελο με ειδικό γνώρισμα, μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής Αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και των υποψηφίων.

Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου, οι σταυροί προτίμησης που βάζετε σε κάθε εκλογική περιφέρεια είναι οι εξής:

Εκλογές 2023: Πότε βγαίνει άκυρο το ψηφοδέλτιο

Προσοχή χρειάζεται την ώρα που βάζετε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο, καθώς υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί. Στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών απαριθμούνται τα λάθη που ακυρώνουν ένα ψηφοδέλτιο.

Συγκεκριμένα, οι διατάξεις που προβλέπουν ακυρότητα των ψηφοδελτίων κατά την ψηφοφορία, πρέπει να εφαρμόζονται, μόνο στις περιπτώσεις εκείνες, όπου σαφώς προκύπτουν ελαττώματα που βάσιμα μπορεί να θεωρηθεί ότι οδηγούν στην παραβίαση του απορρήτου της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 26/2012, ακυρότητα των ψηφοδελτίων υπάρχει:

1) Σε περίπτωση που το ψηφοδέλτιο δεν είναι έντυπο, έστω και μερικά (άρθρο 70 παρ. 3 του Π.Δ. 26/2012).

2) Σε περίπτωση αλλοίωσης του περιεχομένου του ψηφοδελτίου (άρθρο 73 παρ. 1 του Π.Δ. 26/2012).

3) Σε περίπτωση που σημειωθούν λέξεις, φράσεις, υπογραμμίσεις, στίγματα ή άλλα σημεία σε οποιαδήποτε πλευρά του ψηφοδελτίου (άρθρο 73 παρ. 2 του Π.Δ. 26/2012).

4) Σε περίπτωση λευκού ψηφοδελτίου με διαγραφές, εγγραφές ή διορθώσεις, που καθιστούν αμφίβολο το περιεχόμενό του (άρθρο 74 παρ. 6 του Π.Δ. 26/2012).

5) Αν λευκό ψηφοδέλτιο δεν έχει την σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής, την ημερομηνία της εκλογής και τη μονογραφή του οικείου δικαστικού αντιπροσώπου, στην περίπτωση της κατ' εξαίρεση συνέχισης της ψηφοφορίας με λευκά ψηφοδέλτια (άρθρο 74 παρ. 7 του Π.Δ. 26/2012).

6) Σε περίπτωση που ο φάκελος φέρει σημειωμένα στίγματα, σημεία ή λέξεις, τα οποία θα κριθούν σαν διακριτικά γνωρίσματα, που ολοφάνερα παραβιάζουν το απόρρητο της ψηφοφορίας και, συνεπώς, επάγονται την ακυρότητα του ψηφοδελτίου που περιέχει ο φάκελος (άρθρο 75 παρ. 4 του Π.Δ. 26/2012).

Εκτός από την ακυρότητα των ανωτέρω άρθρων, το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο και στις ακόλουθες περιπτώσεις που ορίζονται περιοριστικά, δηλαδή εάν:

α) Εκτυπώθηκε σε χαρτί που ολοφάνερα διαφέρει στο χρώμα από αυτό που χορηγήθηκε από το Δημόσιο ή με τυπογραφικά στοιχεία πρόδηλα διαφορετικά στο χρώμα από αυτά που γενικά χρησιμοποιήθηκαν

β) Έχει σχήμα ή διαστάσεις που διαφέρουν φανερά από τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 70

γ) Δεν είναι ακριβώς σύμφωνο με τους όρους των παρ. 2 - 6 του άρθρου 72, δ) βρεθεί στον ίδιο φάκελο μαζί με ένα ή περισσότερα άλλα έγκυρα ή άκυρα ψηφοδέλτια του ίδιου ή άλλου συνδυασμού, ε) χρησιμοποιηθεί σε εκλογικό τμήμα άλλης εκλογικής περιφέρειας κι όχι αυτής που αναγράφεται πάνω σε αυτό

δ) Έχει βρεθεί σε φάκελο που δεν πληροί τους όρους των παρ. 1 έως 3 του άρθρου 75 (άρθρο 76 του Π.Δ. 26/2012).

Επιπλέον, κρίνεται χρήσιμο να διευκρινιστεί ότι δεν αποτελούν, κατά κανόνα, λόγο ακύρωσης από τις εφορευτικές επιτροπές ήσσονος σημασίας διαφορές των ψηφοδελτίων, οι οποίες ενδέχεται να οφείλονται σε:

Συνήθεις τυπογραφικές αβλεψίες Ασήμαντες αποκλίσεις από τις οριζόμενες διαστάσεις (στις οποίες η σχετική απόφαση αναφέρεται με τη λέξη «περίπου»), αναπόφευκτες άλλωστε κατά την κοπή των φύλλων του χαρτιού Απλές παραλλαγές της απόχρωσης ή της ποιότητας του χαρτιού Ατέλειες στην κοπή των πλευρών Στίγματα ή ξέσματα που επέφερε η εκτύπωση του μεγάλου όγκου των ψηφοδελτίων Εκλογές 2023: Πότε θα βγει το exit poll

Αμέσως μόλις κλείσουν, θα δημοσιευθεί ένα μεγάλο exit poll από τoυς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Συγκεκριμένα, το exit poll θα διεξαχθεί από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB, PULSE RC και GPO, από κοινού. Το κοινό exit poll θα γίνει για λογαριασμό του MEGA (METRON ANALYSIS), του OPEN (ΜRB), του STAR (GPO), του ALPHA (ALCO), του ΑΝΤ1 (MARC) και του ΣΚΑΪ (PULSE RC).

Εκλογές 2023: Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, στις 21:00 το 80% των αποτελεσμάτων.

«Θα υπάρχουν tablet σε κάθε εκλογικό τμήμα, οπότε θα μπορούν τα αποτελέσματα αυτόματα να κατοχυρωθούν στο σύστημα. Δεν θα υπάρξει δηλαδή καθυστέρηση στην καταχώριση. Θα έχουμε νωρίς αποτελέσματα, δηλαδή καθαρή εικόνα στις 21:00».

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Singular Logic, Δημήτρη Μπακάκο, ενδεχομένως στις 21:30 να μην χρειαστεί ούτε καν εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, αφού θα έχουν βγει τα αποτελέσματα. Ο ίδιος, επίσης, σημείωσε:

«Με τις συσκευές που θα έχουν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα στέλνουν τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα και θα μεταδίδονται σε ένα εσωτερικό κύκλωμα, στο οποίο είναι ενταγμένοι το ΥΠΕΣ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι πολίτες θα τα παρακολουθούν με καθυστέρηση μόλις τριών λεπτών από την αποστολή τους».

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2023 θα δημοσιοποιούνται από τη Singular Logic και το Υπουργείο Εσωτερικών εδώ. Τη βραδιά των εκλογών, και το iEidiseis θα μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα των εκλογών.

Εκλογές 2023: Τι ώρα θα ανακοινωθούν οι σταυροί και οι βουλευτές που εκλέγονται

Η προσομοίωση που έχει γίνει, δείχνει ότι περίπου στις 20:00 θα μεταδοθεί το αποτέλεσμα στο 25% της Επικρατείας. Η πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων θα γνωστοποιηθεί περίπου τα μεσάνυχτα.

Keywords
exit poll, εκλογες, σταυροι, exit, exit polls, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταυροι δημοτικων εκλογων, σταυροι προτιμησης, αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , εκλογες 2012, exit polls 2014, αποτελεσματα, οδηγος, exit, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, εν λόγω, ενωση κεντρωων, νεα δημοκρατια, οικολογοι πρασινοι, singular logic, μαΐου, θεσσαλονικη, αθρόα, βεβαίωση, ψηφοφορία, συριζα, ΚΚΕ, οκδε, ανταρσυα, κομμα, νικη, οραμα, ρηξη, βορεια, οακκε, ενωση, δημοκρατια, δομη, ξανα, πνοη, εθνικη, κοινωνια, ΠΑΣΟΚ, πρασινη, δειτε, κομματα, ψηφοδελτια, alco, mrb, pulse, gpo, mega, star, alpha, ΑΝΤ1, tablet, singular, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, υπες, δημοτικοι συμβουλοι, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, αλλαγη ωρας, eurobank alpha, alpha eurobank, ελλαδα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, γιορτη σημερα, δικαιολογητικα, κοινωνια, κομματα, βουλευτες, ετεροδημοτες, εκλογικα τμηματα, οικολογοι πρασινοι, ημερομήνια, κληρωση, διαβατηριο, αναπληρωτες, αδεια, αστυνομια, εθνικη, ονοματα, σημερινη, φρασεις, ωρα, alpha, gpo, mega, mrb, star, αθρόα, αρθρο, ακυρο, βεβαίωση, βγαινει, βορεια, βραδια, γινει, γινεται, γινονται, γραφεια, δημοσιο, δειχνει, εγγραφη, εγγραφες, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εν λόγω, εξι, εσωτερικων, ετος, ιδια, ιδιο, ισχυει, εικονα, κυβερνηση, κομμα, κωλυμα, λαθη, λευκα, λεπτομερειες, λύση, λογο, μαΐου, μηνες, πνοη, πρασινη, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σφραγιδα, ταυτοτητα, τμημα, χρωμα, ψηφοφορία, ωρες, ακυρα, alco, βηματα, ενωση, φακελος, υπουργειο, κυριακη, λεξεις, λευκο, νοσοκομειο, ομαδες, πληροφοριες, pulse, singular, singular logic, tablet, υγειας
Τυχαία Θέματα