Επεισόδια στου Ρέντη: «Σκανάρουν» 90 γνωστούς χούλιγκαν - Πώς «στρατολογούν» φιλάθλους

Μαρτυρία αστυνομικού διευθυντή για το πώς λειτουργούν οργανωμένα οι χούλιγκαν.Οι αστυνομικές Αρχές έχουν εστιάσει την έρευνά τους σε 90 σεσημασμένους χούλιγκαν από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό από τα 200 ονόματα που παρέδωσαν, την Τρίτη (12/12), στην…

Πώς προσεγγίζονται νέα άτομα και μετατρέπονται σε χούλιγκαν

Ο Παντελής Τίγκας, αστυνομικός διευθυντής ε.α – πρόεδρος

προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αναφέρθηκε την Τρίτη (12/12) στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται νέα άτομα στους στρατούς οργανωμένων οπαδών και μεταλλάσσονται σε σκληρούς χούλιγκαν.

Αναλυτικά, σε σχετικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Παντελής Τίγκας ανέφερε: «Θα πάει ο μικρότερος, ο πιτσιρικάς στο γήπεδο με τον γνωστό, με τον φίλο, θα τον βρει ο μεγαλύτερος και θα προσπαθήσει καταρχάς να τον ενσωματώσει με διάφορους τρόπους δίνοντας κάτι στην αρχή, το οποίο μπορεί να είναι και αμελητέο να μπει μέσα στο γήπεδο, να δει έναν αγώνα ως δώρο ή να πάει μία εκδρομή με τους υπόλοιπους πάλι για αγώνα εκτός της πόλης. Αυτό είναι το δόλωμα».

Έτσι, το νέο άτομο αισθάνεται ως μέλος μίας ομάδας και κανείς δεν μπορεί να τον πειράξει. Οι πρώτες έκνομες ενέργειες είναι σε χαμηλής έντασης επεισόδια και - όπως επισημαίνεται - «αν είσαι καλός, ανεβαίνεις επίπεδο καθώς η οργάνωση έχει ιεραρχία πυραμοειδούς μορφής».

Από την πλευρά του, ο Διαμαντής Μαστρογιαννάκης, καθηγητής ΕΑΠ, είπε: «Ξεπερνάμε τα όρια του αθλητικού πεδίου και μπαίνουμε σε κάποια άλλα σκοτεινά, ομιχλώδη. Υπάρχουν υπονοούμενα για σχέσεις συνδέσμων, οπαδών, προέδρων οι οποίοι κινητοποιούνται γι’ αυτούς τους σκοπούς. Δηλαδή έχουμε έναν οργανωμένο στρατό και πρέπει να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, "γιατί οργανώνεται ο οργανωμένος στρατός, πότε οργανώνεται και από ποιους οργανώνεται";».

Keywords
Τυχαία Θέματα