Επίδειξη δύναμης από τη Χαμάς: Απελευθέρωσε στο κέντρο της πόλης της Γάζας τους 14 ομήρους (Βίντεο)

Ακόμα 14 ομήρους απελευθέρωσε η Χαμάς το βράδυ της Κυριακής. Αυτή τη φορά η παράδοσή τους έγινε στο κέντρο της Γάζας, σύμφωνα πάντα με ΜΜΕ.Με μια απροσδόκητη κίνηση, το βράδυ της Κυριακής, η Χαμάς, τίναξε στον αέρα όλο το παραμύθι της ισραηλινής προπαγάνδας, ότι… «οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν πλέον τον έλεγχο της Γάζας».…

Οι όμηροι που απελευθερώθηκαν το βράδυ της Κυριακής

Πληροφορίες για ορισμένους από τους ανθρώπους που απελευθέρωσε σήμερα

η Χαμάς, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Times of Israel.

- Abigail Idan, 4 ετών, Αμερικανο-Ισραηλινή, της οποίας οι γονείς δολοφονήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου και έχει δύο επιζώντα αδέλφια, απήχθη με τους γείτονές της από το Kfar Aza.

- Ella Elyakim, 8 ετών και η αδερφή της Dafna 15 ετών, αιχμαλωτίστηκε από τον Ναχάλ Οζ μετά τη δολοφονία του πατέρα τους

- Hagar Brodetz Ama, 40 ετών και τα παιδιά της, Ofri 10 ετών, Yuval 9 ετών και Oriya 4 ετών, αιχμαλωτίστηκαν από το Kfar Aza, ενώ ο σύζυγός της Avihai πολεμούσε.

- Chen Goldstein και τα παιδιά της, 48 ετών και τα παιδιά της, Agam 17 ετών, ο Gal 11 ετών και ο Tal 9 ετών, απήχθησαν από το Kfar Aza. Ο σύζυγός της Nadav και η κόρη τους Yam σκοτώθηκαν στην επίθεση.

- Alma Avraham, 84 ετών, όμηρος από τον Ναχάλ Οζ.

- Adrian Aviva Siegel, 63 ετών με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, αιχμαλωτίστηκε από το Kfar Aza μαζί με τον σύζυγό της, τον Αμερικανό υπήκοο Keith Siegel, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται ακόμα στη Γάζα.

- Roni Krivoi, 25 ετών, Ρωσο-Ισραηλινός, εργαζόταν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova όταν τον απήγαγαν.

{https://twitter.com/Ostrov_A/status/1728808963255189579}

Μεταξύ των ατόμων που απελευθερώθηκαν βρίσκεται ένας 25χρονος άνδρας με τη Ρωσο-Ισραηλινή υπηκοότητα, ο οποίος επέστρεψε στο Ισραήλ «ως απάντηση στις επίμονες προσπάθειες του Βλαντιμίρ Πούτιν για εκεχειρία».

Νετανιάχου: Το συζητάει για μια παράταση της εκεχειρίας

Ο πρωθυπουργός του Ισράηλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν του είπε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν «με πλήρη ισχύ» όταν τερματιστεί η προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Ταυτόχρονα ωστόσο ο Νετανιάχου είπε ότι θα καλωσόριζε μια παράταση της κατάπαυσης του πυρός εάν κάτι τέτοιο διευκόλυνε την απελευθέρωση άλλων δέκα ομήρων ημερησίως.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι Μπάιντεν και Νετανιάχου συμφώνησαν «να συνεχίσουν να εργάζονται για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Σύμφωνα με το Times of Israel, το Ισραήλ δεν έχει λάβει ακόμη κατάλογο με τους οποίους 11 όμηρους πρόκειται να απελευθερωθούν τη Δευτέρα, αναφέρουν τα εβραϊκά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Την ίδια στιγμή, γίνονται προσπάθειες επιστροφής των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από άλλες ομάδες εκτός της Χαμάς, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ την Κυριακή.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν κρατά ομήρους μόνο η Χαμάς. Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, μια άλλη τρομοκρατική ομάδα που συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, κρατά μερικούς — και άλλες ομάδες που δεν συνδέονται άμεσα αλλά έχουν διασυνδέσεις με τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ κρατούν επίσης ομήρους», σύμβουλος εθνικής ασφάλειας. Ο Τζέικ Σάλιβαν είπε στο «Meet the Press» του NBC την Κυριακή.

«Μέρος της προσπάθειας εδώ είναι να διασφαλίσουμε ότι όλες αυτές οι ομάδες θα συνδεθούν με κάποιο τρόπο σε μια συμφωνία στην οποία κάθε τελευταίος πιθανός όμηρος στη Γάζα που είναι ακόμα ζωντανός θα παραδοθεί και θα επανενωθεί με την οικογένειά του».

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ανώτερος ηγέτης της ομάδας Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) είπε ότι η πρόταση για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας βρίσκεται ακόμη υπό «αξιολόγηση» από την οργάνωσή του.

Ο Νταούντ Σεχάμπ είπε ότι η Ισλαμική Τζιχάντ είναι «προσηλωμένη στα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

Δηλώνει ότι η ομάδα του επιδιώκει να σταματήσει τον πόλεμο καθώς και τον εκτοπισμό περισσότερων Παλαιστινίων και δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να επιβάλει τη θέλησή του στους ανθρώπους στη Γάζα.

Επιθέσεις του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη παρά την εκεχειρία

Στο μεταξύ, το Ισραήλ συνεχίζει τα χτυπηματα στη Δυτική Όχθη παρά την εκεχειρία.

Αρκετά βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Sanad του Al Jazeera έδειχναν τις ισραηλινές δυνάμεις να πραγματοποιούν περισσότερες νυχτερινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ακόμη και όταν συνεχίζονται οι ανταλλαγές αιχμαλώτων της Χαμάς και Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

Όπως μετααδίδει το Al Jazeera, ένα ασθενοφόρο εμποδίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις να φτάσει στον προσφυγικό καταυλισμό Aqbat Jabr στην Ιεριχώ για να βοηθήσει τραυματίες Παλαιστίνιους.

Δεν υπήρξαν άλλες άμεσες πληροφορίες για τραυματίες εντός του προσφυγικού καταυλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ίδιο μέσο, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν και στο χωριό Τζάμπα στη Τζενίν που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των κατεχόμενων εδαφών.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει επίσης ισραηλινές δυνάμεις να εισβάλλουν στην περιοχή al-Bathan, ανατολικά της Nablus, καθώς και στην πόλη Beitunia στη Ραμάλα.

{https://twitter.com/AJA_Palestine/status/1728948031054098635}

Keywords
Τυχαία Θέματα