Επίσημο: Διαγράφονται οι αιώνιοι φοιτητές - Πότε ξεκινά η διαδικασία, οι εξαιρέσεις

Για το θέμα των αιώνιων φοιτητών μίλησε ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας κ. Ζώρας.Ο Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, μίλησε και για τους αιώνιους φοιτητές και τι θα γίνει με τη διαγραφή τους, αλλά και για τα Μη…

Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Σχετικά με τον τρόπο που θα μπαίνουν οι μαθητές στα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια και την ΕΒΕ είπε «το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι με την ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν αποδυναμώνεται το Λύκειο. Δηλαδή εξακολουθεί το Λύκειο να μένει σε μια εγρήγορση εκπαιδευτική

και ποιοτική, διότι αλλιώς οι φοιτητές θα αγνοούσαν πλήρως το Λύκειο. Άρα εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε και τη δευτεροβάθμια παιδεία, η οποία είναι ένα σημαντικό βήμα της παιδείας, τη δευτεροβάθμια παιδεία και το Λύκειο και το Γυμνάσιο.

Τα παιδιά που θα θελήσουν να γραφτούν στα μη κρατικά Πανεπιστήμια θα πρέπει να δώσουν Πανελλαδικές, διευκρίνισε και πρόσθεσε «οι φοιτητές οι οποίοι θα περάσουν με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα μη κρατικά, θα υποβληθούν και σε κριτήρια των πανεπιστημίων, των μη κρατικών.

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι μόνο ένα σημείο αναφοράς. Δεν είναι το τελικό, είναι αυτό που σου δίνει το δικαίωμα να συμμετέχεις στις εξετάσεις του μη κρατικού, δηλαδή μπορεί να κοπείς στη συνέχεια. Εντάξει, είναι μια διαφορετική διαδικασία εξεταστική, αλλά εκείνο που έχει κατά νου το υπουργείο και ο υπουργός και οι διοικήσεις του υπουργείου είναι τελικά το Εθνικό απολυτήριο.

Αυτό νομίζω ότι είναι μια εξέλιξη σημαντική, η οποία θα λειάνει οποιαδήποτε ανισότητα δημιουργείται από αυτό το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν είναι εύκολο να γίνει. Θέλει πολλή δουλειά. Το συζητάμε στο υπουργείο και νομίζω ότι και ο υπουργός είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίσημο, Διαγράφονται, - Πότε,episimo, diagrafontai, - pote