Ετεοκλής: Πότε χτυπάει την Αττική, ο Σάκης Αρναούτογλου μιλάει για κακοκαιρία αστραπή

Ο Ετεοκλής, η νέα κακοκαιρία με καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους θα σαρώσει την Ελλάδα. Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου. Πότε χτυπάει την Αττική ο Ετεοκλής με καταιγίδες.

Τις επόμενες ώρες ξεκινάει η κακοκαιρία... αστραπή, όπως τη χαρακτηρίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, ο περιβόητος Ετεοκλής που φτάνει στην Ελλάδα

αφριεμένος μετά τη Δισώ. Σε ποιες περιοχές αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις, πού θα σημειωθούν οι πιο έντονες βροχές και οι καταιγίδες.

«Θέλει προσοχή το Σάββατο», επιμένει ο Σάκης Αρναούτογλου ΕΡΤ ιδιαίτερα για τους θυελλώδεις ανέμους που θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Ουσιαστικά πρόκειται για κακοκαιρία εξπρές, καθώς από τη Δευτέρα ξεκινάει καλός καιτός με ανοιξιάτικεςσυνθήκες ικανές να διατηρηθούν μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Για την κακοκαιρία του Σαββάτου ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι θα χτυπήσει την Αττική το πρωί και το μεσημέρι με πολύ ισχυρούς ανέμους.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, ο Ετεοκλής, αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 13/12, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9-10 μποφόρ.

 Πολύ ισχυρό και βαθύ (πρωτεύον) βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο συνδέεται με μια εκτεταμένη και ιδιαίτερα έντονη ατμοσφαιρική διαταραχή και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12 βρίσκεται στη Μ. Βρετανία.

Το χαμηλό αυτό αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς τα νοτιοανατολικά και ξεπερνώντας το εμπόδιο των Άλπεων να δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 13/12 ένα δευτερεύον βαθύ, ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική. Το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει την κακοκαιρία Ετεοκλής. Επισημαίνεται ότι αν και το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι σχετικά σύντομο (διάρκεια σχεδόν 1 ημέρας), εντούτοις θα είναι ιδιαίτερα έντονο, έως ότου απομακρυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο όπου και θα εξασθενήσει.

Ο καιρός από την ΕΜΥ το Σάββατο 14/12

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και γρήγορα στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση και μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και γρήγορα στο Αιγαίο 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν στα ηπειρωτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα