Φεύγουν με πλοία, ΙΧ και λεωφορεία από την Αθήνα για το τριήμερο 25ης Μαρτίου: Με τι καιρό θα επιστρέψουν

Η Αθήνα ετοιμάζεται 25ης Μαρτίου, ενώ η πρωτεύουσα προετοιμάζεται για τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.Άρον – άρον αποχωρούν από την Αθήνα οι εκδρομείς του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, με την έξοδο να γίνεται χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά
είναι…

Πάντως όσοι επέλεξαν το δεύτερο - μετά από αυτό της Καθαράς Δευτέρας - εορταστικό τριήμερο του Μαρτίου για την εξόρμησή τους στην περιφέρεια φαίνεται πως δεν θα έχουν την εύνοια του καιρού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, θα είναι άστατος και σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Στην πρωτεύουσα έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τις δύο παρελάσεις, τη μαθητική την Κυριακή, στις 11 το πρωί και τη στρατιωτική τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί.

Μάλιστα όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή το πρωί στον Κηφισό είδαν τα άρματα μάχης να «παρελαύνουν» από το κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων στον Αυλώνα προς το κέντρο της Αθήνας, όπου θα σταθμεύσουν εν αναμονή της παρέλασης ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η τροχαία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των δύο παρελάσεων. Ειδικότερα:

Για την Κυριακή 24/3 (μαθητική παρέλαση) έχει ανακοινωθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 10:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων, καθώς και απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης, από τις 06.00 έως το τέλος των εκδηλώσεων στους ακόλουθους δρόμους:

Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος. Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της. Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Λεωφ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.

Για τη Δευτέρα 25/3 (στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και μαθητικές παρελάσεις στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής) έχει ανακοινωθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από τις 06:00 μέχρι το πέρας της Στρατιωτικής παρέλασης στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της. Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της. Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της. Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της. Πλ. Ομονοίας. Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της. Πλ. Καραϊσκάκη. 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Πλ. Συντάγματος. Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της. Σταδίου, σε όλο το μήκος της. Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της. Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης για τις εκδηλώσεις στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, έχει αποφασιστεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 25-3-2024 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στους παρακάτω δρόμους:

Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.

Κατά τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφορά. Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 25-3-2024 θα διεξαχθούν και μαθητικές παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής κατά τις οποίες η Τροχαία θα λάβει τα αναγκαία κατά τόπους κυκλοφοριακά μέτρα.

Η πρόγνωση του καιρού

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα είναι η αστάθεια, η οποία μάλιστα θα ξεκινήσει από σήμερα Παρασκευή και θα συνεχιστεί και το Σάββατο, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας, όπου θα σημειωθούν μπόρες, προτού ο καιρός ανοίξει.

Πιο γενικευμένη θα είναι η αστάθεια την Κυριακή, ξεκινώντας από τα δυτικά με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες ιδιαίτερα προς το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο άστατος καιρός θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια. Ωστόσο μπόρες ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αττική, κυρίως κατά τις μεσημεριανές ώρες, με την παρέλαση να γίνεται υπό βροχή.

Αναλυτικότερα:

Για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο (23-03)

Στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες, όπου τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι μέχρι το απόγευμα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατοτήτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή (24-03)

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατοτήτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια θα ενισχυθούν στα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Για τη Δευτέρα (25-03)

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή εκτός από τα βόρεια που θα σημειώσει μικρή πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φεύγουν, Αθήνα, 25ης Μαρτίου,fevgoun, athina, 25is martiou