«Φωτιά» η λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα: Θα φτάσει και τα 5 ευρώ

Η τιμή της λαγάνας φέτος αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο... ρεκόρ. «Πικρή» θα είναι η λαγάνα φέτος την Καθαρά Δευτέρα στους καταναλωτές καθώς οι τιμές αναμένονται «φωτιά». Το 2020, η απλή λαγάνα ήταν στα 2,30 ευρώ και το βάρος της στα 750…

Η αύξηση στην τιμή είναι αλματώδης:

2020: 2,30 ευρώ

2021: 2,80 ευρώ

2022: 3 ευρώ

2023: 3,80 – 5 ευρώ

Στους φούρνους ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει να ψήνουν λαγάνες, τα μολύβια όμως και τα κομπιουτεράκια

έχουν πάρει φωτιά αφού υπολογίζουν τα κόστη για να δουν πως μπορούν να πουλήσουν σε τιμή που αντέχει ο καταναλωτής χωρίς, όμως, να «μπουν μέσα».

«Η απλή λαγάνα θα κυμαίνεται από 4 μέχρι 4,5 ευρώ»

Και στην Πάτρα, οι αρτοποιοί προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο όμως η αύξηση είναι αναπόφευκτη. Οι τιμές, όπως λένε οι αρτοποιοί στην Πάτρα, θα είναι στα περσινά επίπεδα. Με στόχο να μην χάσουν πελάτες, κάθε ημέρα επισκέπτονται για το ψωμί τους τους αρτοποιούς της γειτονιάς.

Ο Παναγιώτης Σαχινίδης, πρόεδρος συντεχνίας αρτοποιών, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Live News» για την τιμή της λαγάνας τη φετινή χρονιά.

«Όταν πέρυσι το αλεύρι είχε 12 και φέτος έχει 24, είναι λογικό η τιμή να είναι μεγαλύτερη. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τις γεύσεις. Η απλή λαγάνα θα κυμαίνεται από 4 μέχρι 4,5 ευρώ από 3,8 που είχε πέρσι», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Καθαρά Δευτέρα,fotia, kathara deftera