Φωτιά στη Δροσοπηγή: Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας τα σπίτια - Ένας εγκαυματίας, 2 εγκλωβισμένοι

Ένας τραυματίας από τη φωτιά στη Δροσοπηγή, υπάρχουν εγκλωβισμένοι, καίγονται σπίτια.Παντελώς ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να είναι η μανιασμένη φωτιά στη πυρόπληκτη Δροσοπηγή, με ολοένα και περισσότερα σπίτια κατοίκων να τείνουν να παραδοθούν πλήρως στο κυκλώπειο τείχος της πύρινης λαίλαπας, το οποίο…

Η σαρωτική κόλαση, η οποία σκορπά παντού τον όλεθρο και που πλέον έχει αγκαλιάσει τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία,

μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην πυρκαγιά της Αττικής, είναι πια απόλυτη κυρίαρχος σε τεράστιο μέρος του λεκανοπεδίου. Πικροί καπνοί σκιάζουν τον ουρανό, δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα και κινδυνεύει η υγεία και η ζωή συμπολιτών μας που βιώνουν απίστευτες καταστάσεις.

Οι γιγαντιαίων διαστάσεων φλόγες, ύψους δεκάδων μέτρων, πλήττουν λυσσαλέα ό,τι συναντούν στο διάβα τους, την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Ήδη κατακαίνε κατοικίες, επιχειρήσεις και άλλες περιουσίες πολιτών στη Δροσοπηγή, «γλείφουν» πάμπολλες ακόμη και απειλούν να αγγίξουν τον ενδότερο αστικό ιστό, όπου κινδυνεύει με απόλυτη διάλυση.

Η οικολογική ζημιά είναι ανυπολόγιστη, μεγάλο κομμάτι του περιβάλλοντος έχει εξαφανιστεί, η χλωρίδα και η πανίδα χάνονται, εκ των τελευταίων πνευμόνων οξυγόνου της Αττικής, εξαϋλώνονται ολάκεροι. Το λεκανοπέδιο έχει παραδοθεί σε έναν από τους χειρότερους εφιάλτες που έχει ζήσει ποτέ η χώρα. Το σκηνικό που παρακολουθεί όλο το πανελλήνιο είναι εντελώς τρομακτικό, οι καταγγελίες για ελλιπή μέτρα πρόληψης και προστασίας, αναρίθμητες.

Η αγανάκτηση χιλιάδων ανθρώπων της χώρας μας ξεχειλίζει, με δημάρχους και άλλους εκλεγμένους εκπροσώπους διαφόρων δημοτικών αρχών να προβαίνουν διαρκώς σε οργισμένες δηλώσεις περί κάκιστου σχεδιασμού και υποδομών πυρόσβεσης που δεν λειτουργούν. Μέσα κατάσβεσης είναι ανύπαρκτα σε τοποθεσίες όπου τα μέτωπα επεκτείνονται ανενόχλητα.

Βροχή καταγγελιών

Οι απέραντες θίνες στάχτης θα χαραχτούν για πάντα στις μνήμες των ανθρώπων που παρακολουθούν το βιος τους να μετατρέπεται σε κάρβουνο.

Βιος που ξέρουν πως θ’ απολέσουν εάν δεν παλέψουν, κόπους μιας ζωής που κινδυνεύουν να μετατραπούν σ’ έναν σωρό από στάχτη κι αποκαΐδια. Οι τηλεοπτικές κάμερες συνέλαβαν ανθρώπους να παλεύουν με ίδια μέσα. Εκλιπαρούν να λειτουργήσει πιο γοργά η Πολιτείας, κι αγωνίζονται με πείσμα, κινδυνεύοντας.

Χρησιμοποιούν κοινά λάστιχα ποτίσματος, κομμένες κλάρες δέντρων και ποικίλα σκεύη από το νοικοκυριό τους, γεμισμένα με νερό (όπως κουβάδες), προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια τους. Πολλοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν πως οι αρμόδιες δυνάμεις δεν έσπευσαν. Η μια καταγγελία διαδέχεται την άλλη.

Θρίλερ με την προέλαση της ολέθριας πυρκαγιάς

Οι στιγμές που βιώνουν είναι τραγικές και παλεύουν σχεδόν μόνοι, με ίδια μέσα, να περισώσουν ό,τι μπορούν απ’ όσα έκτισαν επί μιαν ολόκληρη ζωή. Ετούτες τις ώρες, καταστρέφονται ολοσχερώς τοποθεσίες που άλλοτε αποτελούσαν κοσμήματα της ελληνικής επικράτειας.

«Στη Δροσοπηγή που ήμουν πριν λίγο η φωτιά ήταν στα 70-60 μέτρα από τα πρώτα σπίτια. Φύγαμε κακήν κακώς», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης ενώ προσθέτει ότι φωτιά κατευθύνεται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί, παντού η αστυνομία έχει βγει έξω και άνθρωποι από τους δήμους και διώχνουν όλο τον κόσμο», επισημαίνει, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά μαίνεται και κοντεύει να φτάσει στα σπίτια.

Εκκενώνεται και η Ιπποκράτειος Πολιτεία, θεριεύει ο κίνδυνος

Η μεγάλη αναζωπύρωση έγινε σήμερα (5/8) το μεσημέρι στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης και συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσίας, στο ρεύμα της Χελιδονούς κοντά στον οικισμό Αδάνες.

Οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες.

Το τελευταίο σχετικό μήνυμα:

{https://twitter.com/112Greece/status/1423314282473791488}

▶ Μάχη με τις φλόγες πλάι στα πρώην βασιλικά κτήματα

Φωτιά στη Δροσοπηγή: Στα πρώτα σπίτια το τεράστιο μέτωπο

▶ Πέρασε την Εθνική η φωτιά, με κατεύθυνση τον Άγιο Στέφανο

▶ Μπήκε στα διόδια των Αφιδνών η φωτιά: Εκτός ελέγχου η κατάσταση

▶ Στάχτη το κτήμα των celebrities στη Βαρυμπόμπη - Το πριν και το μετά

▶ Χάος με τρία νέα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη: Προς Ιπποκράτειο και Κρυονέρι η φωτιά

Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι στο χωριό Κλαδέος - Καίγονται σπίτια στις Πεύκες

▶ Στο έλεος της φωτιάς η Ελλάδα: Καίγονται ανέλεγκτα Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στη Εύβοια: Κόλαση σε 3 πύρινα μέτωπα - Καταγγελίες για ελλιπή μέτρα

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στη Μεσσηνία: «Μας άφησαν να καούμε, είμαστε στο έλεος!» - Τι καταγγέλλει η δήμαρχος

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Καίει» Χρυσοχοΐδη ανάρτηση του ΜΕΤΕΟ - Επιβεβαίωση iEidiseis για το IRIS 2.0 (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα