Φόβος για αναζωπυρώσεις σε Σαρωνίδα και Λουτράκι - Δεκάδες καμένα σπίτια, «στάχτη» 30.000 στρέμματα

Η πρώτη αποτίμηση για τις καταστροφές από τη φωτιά σε Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, Λαγονήσι, Κουβαρά, Λουτράκι.  Μία πρώτη αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής από τη φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7) και επεκτάθηκε σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, έκανε το πρωί της Τρίτης…

Τα πρώτα σπίτια κάηκαν χθες πάνω στο Λόφο της Σαρωνίδας την ώρα που η φωτιά φαινόταν ότι κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Στην οδό Ποσειδώνος και Ιθάκης ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς καθώς η φωτιά πέρασε τον δρόμο και το βουνό, ενώ η κάμερα απαθανάτισε ένα ακόμα σπίτι

να καίγεται.

«Έχουν καεί πολλά σπίτια» στον Κουβαρά

Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής στον Νέο Κουβαρά, από όπου ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης το μεσημέρι της Δευτέρας, μίλησε στο MEGA.

Όπως είπε «έχουν καεί σπίτια πάνω, έχουν καεί πολλά σπίτια. Μένω στο σημείο γιατί δε με αφήνουν να πάω, έχω μείνει και από μπαταρία. Τώρα θα πάω να δω το σπίτι μου αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάτι, η φωτιά σταμάτησε στο βουνό. Εγώ μένω πιο κάτω».

«Ήταν άμεση η κινητοποίηση των αρχών. Πυροσβεστικά είχαν έρθει, ανεβοκατέβαιναν να πάρουν νερό», συμπλήρωσε και κατέληξε ότι «ήμασταν stand by, εδώ τη βγάλαμε όλη τη νύχτα εδώ».

Η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς

Δύσκολη, αλλά καλύτερη από χθες, είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε Καλύβια και Σαρωνίδα.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Καπαρέλι Βοιωτίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελπίζουν να την οριοθετήσουν σύντομα.

Λίγο καλύτερη ήταν νωρίς το πρωί η εικόνα στο Λουτράκι όπου οι πυροσβέστες πάλευαν με τη φωτιά όλο το βράδυ για να την περιορίσουν και να μην περάσει την εθνική οδό. Ωστόσο, σημειώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή του Αγ. Χαραλάμπους στο Καλαμάκι. Οι φλόγες κινούνται σε πευκόφυτο λόφο, κοντά σε οικισμό και η κινητοποίηση της Πυροσβερστικής εστιάζει σε αυτή την περιοχή, ώστε να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα