Γεραπετρίτης: Θα πάει εκτάκτως στη Ραμάλα αύριο

Συναντήσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή θα έχει ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Ραμάλα.Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε την Τετάρτη (15/11) πως θα μεταβεί εκτάκτως, την Πέμπτη (16/11), στη Ραμάλα που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη και κυβερνάται από την Παλαιστινιακή Αρχή. Συγκεκριμένα,…

Πρόταση για άμεση ανθρωπιστική παύση από την Ελλάδα

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συμμετοχή

του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες, την περασμένη Δευτέρα (13/11), εισηγήθηκε άμεση ανθρωπιστική παύση, η οποία θα επιτρέψει την περίθαλψη τραυματιών και – όπου χρειάζεται – τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία εκτός Γάζας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ακόμα, ο ίδιος πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των βασικών δικτύων και την εξασφάλιση των βασικών αγαθών. Μάλιστα, είχε τονίσει ότι οι ίδιες αρχές πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις επιθετικότητας, προσβολής της κυριαρχίας και τρομοκρατίας. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ροή βοήθειας. Σημείωσε, επίσης, τη σημασία εγκατάστασης κέντρων αφαλάτωσης για τη μαζική παραγωγή πόσιμου νερού.

Τέλος, ο ίδιος δήλωσε ότι η ανθρωπιστική παύση δεν είναι αρκετή, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία και ρεαλιστική σε αυτή τη φάση, έστω και μικρής κλίμακας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεραπετρίτης, Ραμάλα,gerapetritis, ramala