Γιάννης Φέρτης: Η ζωή, τα 65 χρόνια στο θέατρο, οι γάμοι και η φωνή που σφράγισε τα πιο γνωστές διαφημίσεις

Ο Γιάννης Φέρτης πέθανε στα 86 του χρόνια βυθίζοντας σε πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.Ο Γιάννης Φέρτης πέθανε λίγες μόλις ημέρες πριν τα 86α γενέθλιά του. Ο γνωστός πρωταγωνιστής και θιασάρχης μετρά μια καλλιτεχνική διαδρομή 65 χρόνων με συνέπεια σε ρόλους δύσκολους κι απαιτητικούς.…

Η φωνή του Γιάννη Φέρτη «έντυσε» πληθώρα αφηγήσεων και διαφημιστικών σποτ

Αξέχαστη είναι η ερμηνεία του στο τραγούδι «Σαν με κοιτάς» μαζί με την Αφροδίτη Μάνου το 1971, για την ταινία «Εκείνο το καλοκαίρι.
Το

1972 συμμετείχε ως αφηγητής στο τραγούδι Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω του Γιώργου Νταλάρα.

Το 2001, συμμετείχε ως αφηγητής με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στην παρουσίαση του Άξιον Εστί - Πνευματικό Εμβατήριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και σε λοιπές συναυλίες ανά την Ελλάδα καθώς και στο αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο που παρουσιάστηκε στη Μακρόνησο.
Το 2007 συμμετείχε ως αφηγητής στα κομμάτια Τραγούδι του παλιού καιρού και Ελένη του Μανώλη Μητσιά από το δίσκο Αργοναύτες.

Το 2014 συμμετείχε επίσης ως αφηγητής στο μεγάλο ορχηστρικό έργο με θεματικό χαρακτήρα, για αφηγητή, σολίστες, χορωδία και ορχήστρα Μέρες Επιταφίου, που βασίστηκε στο πρωτότυπο κείμενο του Νίκου Γκάτσου και μελοποίηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Παράλληα με την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή του έντυσε πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Η προσωπική ζωή του Γιάννη Φέρτη και η τελευταία του σύντροφος, Μαρίνα Ψάλτη:

Ο ηθοποιός έζησε μεγάλους έρωτες κατά την πορεία της ζωής του. Η Ξένια Καλογεροπούλου ήταν ο πρώτος του γάμος. Μαζί στη ζωή και στη θεατρική σκηνή, ανέβασαν έργα ρεπερτορίου που άφησαν εποχή. Η ομίχλη ανάμεσά τους ήρθε μετά από 10 χρόνια. Τότε ήρθε ο χωρισμός και η επόμενη σχέση του ηθοποιού ήταν με την Τάνια Τσανακλίδου.

Το 1979 θα γνωρίσει την Μιμή Ντενίση, πρωταγωνιστώντας στον Συμβολαιογράφο. Ενώ το 1981 θα παντρευτούν και θα μείνουν μαζί μέχρι το 1988. Αρκετά αργότερα θα κάνει κι έναν τρίτο γάμο με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη, η οποία στάθηκε στο πλευρό του μέχρι το τέλος.

Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Γιάννη Φέρτη:

Η κηδεία του Γιάννη Φέρτη θα γίνει την Τρίτη 16/4, όπως ενημέρωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο προφίλ του στο Facebook: «Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φερτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου ελλήνων ηθοποιών».

Δείτε τη δημοσίευση:

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid026s6GuQCmo2aUysarwYBYVNcFuhFrsJywrfa6PNsmWbpCanS8sUE1tHDGEzPxZraUl&id=100009883453348}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιάννης Φέρτης,giannis fertis