Γιώργος Κέντρος: «Έχω πληρώσει αρκετά τη φήμη ότι είμαι ιδιόρρυθμος»

Ο Γιώργος Κέντρος μίλησε στο Στούντιο 4 για την πορεία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, τις φιλίες και τις συνεργασίες που άνοιξαν τους καλλιτεχνικούς του ορίζοντες.Ο Γιώργος Κέντρος δεν κάνει συχνά δηλώσεις στις κάμερες κι αποφεύγει τις συνεντεύξεις. Το απόγευμα της Τετάρτης 31/1 βρέθηκε στο Στούντιο 4 για να μιλήσει με αφορμή τη σειρά Έρημη…

Κατά τα χρόνια των σπουδών του, ολοκλήρωσε τη Νομική σχολή αλλά ενώ ήταν να παραλάβει το γραφείο του θείου του, τελικά δεν το έκανε.

Όταν ήρθε η επαφή με το θέατρο, τον τράβηξε αμέσως: «Άρχισα να παρακολουθώ θέατρο στα 23 μου», είπε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγωνστόπουλο. «Η Νομική είναι επάγγελμα συναφές με την ηθοποιία, γιατί κάνεις παραστάσεις κι εκεί.

Εντάξει, ονειρευόμουν να γίνω ένας πονικολόγος, αλλά όταν είδα αυτό (στο θέατρο) κάτι μέσα μου... δεν το σκέφτηκα πήγα στις εξετάσεις στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη σχολή του Κουν και μπήκα και στις δύο. Επέλεξα και τελείωσα το Εθνικό και μετά είπα «τι κάνουμε τώρα;». Πήγα και στάθηκε έξω από το θέατρο Πορεία, όπου ήταν το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο που τότε το είχε ο Λεωνίδας Τριβιζάς.

Έτσι ξεκίνησα. Μου συμπεριφέρθηκε άψογα, τον είχα σαν πατέρα ή μεγάλο αδερφό. Μετά πήγα στο Ελεύθερο Θέατρο», είπε για το ξεκίνημά του. Ενώ όπως είπε ο Μάνος Χατζιδάκις κάθε βράδυ μετά την παράσταση τους έκανε το τραπέζι. Χαρακτηρίζει τη συναναστροφή τους ένα σπουδαίο μάθημα: «Είχε την αθωότητα του παιδιού», είπε για τον μεγάλο συνθέτη και τους ανθρώπους που γνώρισε δίπλα του στον Μαγεμένο Αυλό.

Ο Γιώργος Κέντρος για το ξεκίνημά του:

Πριν από κάθε δουλειά του, ο Γιώργος Κέντρος δίνει μεγάλη σημασία στον δημιουργό της. Αναγνωρίζει την διαφορά του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενώ μετρά πάντα με ποιους θα συνεργαστεί. Από τους ηθοποιούς μέχρι τον σκηνοθέτη, αφού επιδιώκει να τους γνωρίσει όλους από πριν: «Λένε ο Κέντρος είναι περίεργος, η δυσκολία μου έγκειται στον φόβο μου να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται.

Έχω πληρώσει αρκετά τη φήμη ότι είμαι ιδιόρρυθμος. Δεν με πείραξε πολύ γιατί σαν άνθρωπος ψάχνομαι και κάνω την αυτοκριτική μου. Ιδιόρρυθμος μπορεί να είμαι γιατί είμαι πολύ προσεκτικός με όσα βλέπω γύρω μου. Τώρα όχι πια, γιατί όσο μεγαλώνεις τα βλέπεις όλα με περισσότερη κατανόηση. Προτίμησα να έχω μια απόσταση και μια επιλογή, αυτό είναι πανοπλία», είπε ο μεγάλος ηθοποιός στο Στούντιο 4.

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα