Γιώργος Λάνθιμος: Το Poor Things δεν μπορούσε να γυριστεί στην Ελλάδα - Η νέα του ταινία

Ο Γιώργος Λάνθιμος εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες που συνέθεσαν την ταινία Poor Things και τους λόγους για τους οποίους δεν γινόταν να γυριστεί στην ΕλλάδαΓιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στην καρδιά της Αθήνας και έδωσε συνέντευξη τύπου δύο μόλις εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας Poor Things στην Ελλάδα.
Η ταινία ξεκινά το ταξίδι…

Αναφερόμενος στην πρωτότυπη μουσική που χρησιμοποίησε στην ταινία poor Things, ο Γιώργος Λάνθιμος τόνισε ότι: «Πάντα προσπαθούσα να το κάνω, αλλά, ψάχνω πάρα πολύ τη μουσική στη διάρκεια του μοντάζ.

Bρίσκω κομμάτια και μοντάρω με αυτά, και ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η ισορροπία του τόνου με την οποία δημιουργούσα στη διάρκεια του μοντάζ και σχεδόν αδύνατο να έρθει ένας συνθέτης να κάνει κάτι άλλο και να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο», εξηγώντας τον τρόπο που ο ίδιος κάνει τον συνδυασμό του ήχου στα πλάνα να είναι μοναδικός.

Μια άλλη πτυχή που τον ενδιαφέρει πάντα ιδιαίτερα, είναι η γνώμη που σχηματίζει ο θεατής για τις ταινίες του και πώς μεταδίδει την εικόνα πετυχαίνοντας τον σκοπό του: «Νομίζω ότι, ακριβώς, ο σκοπός που φτιάχνουμε τις ταινίες είναι να γίνονται κτήμα του κόσμου, κι εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να τις φτιάξω όσο πιο «ανοιχτές» γίνεται, ώστε οι διαφορετικοί άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές και προσωπικές εμπειρίες να μπορούν να προσεγγίζουν τη δική τους προσωπική εμπειρία σε αυτό που βλέπουν. Να μην είναι, δηλαδή, μια μονοδιάστατη εμπειρία για όλους η ταινία, αλλά να έχει διαφορετικές ερμηνείες και αίσθηση για κάθε διαφορετικό άνθρωπο που τη βλέπει».

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό στην συνέντευξη του Γιώργου Λάνθιμού την Κυριακή 17/12, είναι έτοιμη ήδη και η επόμενή του ταινία με τίτλο «Kind of Kindness» σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γιώργου Λάνθιμου:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Λάνθιμος, Poor Things, Ελλάδα -,giorgos lanthimos, Poor Things, ellada -