Η ώρα της Τσικνοπέμπτης - 5 συνταγές για σπιτικό τσίκνισμα

Η Τσικνοπέμπτη θέλει τσίκνα και οι συνταγές που σας προτείνουμε είναι δοκιμασμένες, εύκολες, οικονομικές και θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τις ηλικίες.Την Τσικνοπέμπτη έχουμε δύο επιλογές. Η μια είναι να τη γιορτάσουμε σε ταβέρνες και εστιατόρια, η δεύτερη είναι να παραγγείλουμε απ’ έξω για να γλυτώσουμε την πολυκοσμία και η Τρίτη…

Κέικ με φέτα και ελιές της Ελένης Ψυχούλη

Υλικά:

350 γρ. βούτυρο αγελάδος λειωμένο

50 γρ. ζάχαρη

6 αυγά

400 γρ. αλεύρι

1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

250

γρ. φέτα

100 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. ελιές

1 κουτ. γλ. ρίγανη

Μερικά ντοματίνια

Εκτέλεση:

Το κέικ με ελιές και τυρί της Ελένης Ψυχούλη είναι ιδανικό για να κόψει την πείνα των καλεσμένων μας όση ώρα ψήνονται τα κρεατικά και κάνει «καλή παρέα» με την μπύρα, το ούζο ή το τσίπουρο που ρέουν άφθονα την Τσικνοπέμπτη.

Για να το φτιάξουμε προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια λεκανίτσα τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά (βούτυρο, αυγά, κρέμα γάλακτος) με το μπέικιν και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις το αλεύρι απορροφήσει όλο το υγρό -δεν θέλουμε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα- προσθέτουμε τις ελιές, την φέτα χοντροκομμένη και τη ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα, την οποία έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Με το δάχτυλο βυθίζουμε στη ζύμη τα ντοματίνια.

Ψήνουμε για 1 ώρα και κάτι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσικνοπέμπτης - 5,tsiknopebtis - 5