Ηφαίστειο ο ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Διακινούν σενάρια ότι δούλευα για τον Μητσοτάκη, Αχτσιόγλου: Να σταματήσει ο κατήφορος

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η εσωκομματική διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, την Κυριακή.Πολεμικό είναι το κλίμα για άλλη μία μέρα σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, της Κυριακής, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Τα «ξίφη» παρέμειναν στο τραπέζι…

Κασσελάκης: Διακινεί σενάρια ότι ήμουν συνεργάτης του Μητσοτάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε την Έφη Αχτσιόγλου ότι διακινεί σενάρια ότι συνεργαζόταν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αποκάλυψε ότι της είχε

στείλει προτάσεις, πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, στις 12 Ιουλίου, όμως δεν έλαβε ποτέ απάντηση. «Δεν είχα κανέναν αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το «μαζί» και δεν το βρήκα», αναφέρει στο νέο του βίντεο, λέγοντας πως δέχεται αναίτια επιθέσεις από την ίδια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε έκκληση, μέσω του βίντεο, να πέσουν οι τόνοι, λέγοντας που όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ τους σύντροφοι. «Εσείς είστε οι εγγυητές της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο δικός σας», ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στα μέλη που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στο νέο του βίντεο:

«Λυπάμαι που θα μιλήσω στενάχωρα.

Όμως η αλήθεια είναι ότι όταν έβαζα υποψηφιότητα, δεν φανταζόμουν ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, η κατάσταση θα είχε ξεφύγει τόσο.

Κρατιέμαι πίσω όλη αυτή την εβδομάδα επίτηδες, γιατί δεν θέλω να δίνω τροφή σε όλη αυτή την ένταση.

Στηρίζω τη συναγωνίστριά μου δημόσια, ακούω «δε με στήριξες».

Βλέπω κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης.

Την αποκαλώ Έφη, όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, κι αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση.

Βλέπω να διακινεί σενάρια, ότι ήμουν συνεργάτης του Μητσοτάκη, και ποιος την διαψεύδει; Ο Γιάννης Πρετεντέρης!

Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, στέλνοντας προτάσεις για να βάλει, αν ήθελε, στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών.

Είναι σε αυτό εδώ το χαρτί, το οποίο δημοσιοποιώ.

Δε μου απάντησε ποτέ - είναι δικαίωμά της-, όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της.

Δεν είχα κανέναν αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το «μαζί» και δεν το βρήκα.

Αυτό το «μαζί» το ζητάω από εσάς.

Τονίζω τη λέξη: ΕΝΟΤΗΤΑ

Εσείς είστε οι εγγυητές της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο δικός σας.

Κάνω έκκληση. Χαμηλώστε τους τόνους. Ψηφίστε όποιον θέλετε την Κυριακή. Νιώστε την ανάγκη του διπλανού σας να ψηφίσει το αντίθετο από εσάς.

Είμαστε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

Αυτή είναι μία σπουδαία λέξη.

Δεν τη σκορπάμε.

Αυτή η λέξη από τη Δευτέρα θα μας ενώνει.

Αυτή η λέξη είναι η χαραγμένη Αριστερά στην καρδιά μας».

{https://twitter.com/skasselakis/status/1705148971243467076}

Παππάς: Την Αχτσιόγλου τη στηρίζει η Ομπρέλα – Έχει πολιτικό σχέδιο ο Κασσελάκης

Έκκληση να πέσουν οι τόνοι ενός του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Νίκος Παππάς, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί και κυρίως μπορούμε να μην πάρουμε διαζύγιο από τον λαό».

«Κλείνει ένας κύκλος αλλά μας βρίσκει πολύ πιο δυνατούς με τη νέα ηγεσία, τόνισε ο κ. Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως ξεκαθάρισε, ο ίδιος δεν θα είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν στο φως της μέρας και ζήτησε να μην γίνονται άδικες επιθέσεις στον δρόμο για τις κάλπες.

«Πριν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη είχαμε πρόβλημα σε σχέση με το εάν μπορούσαμε τη διαδικασία αυτή να την καταστήσουμε ένα πολιτικό γεγονός. Δεν ήταν κάτι που κυριαρχούσε στις συζητήσεις. Νοηματοδότησε τις πολιτικές διαφορές γιατί αναδείχθηκε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Έφης Αχτσιόγλου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πολιτικό σχέδιο, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Η τοποθέτηση της αγαπημένης, της συντρόφισσας, της Έφης Αχτσιόγλου ότι δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο στην υποψηφιότητα Κασσελάκη δεν είναι κάτι που άπτεται της πραγματικότητας. Την Έφη τη στηρίζει όλη η στελέχωση που ακουμπάει στην Ομπρέλα. Και πρέπει να αποσυμφορήσουμε τις κουβέντες περί υπονόμευσης. Υπάρχει μια ανοιχτή πολιτική διαφωνία: Ή προχωράμε στον μετασχηματισμό ή δεν προχωράμε».

«Υπήρχαν διατυπωμένες διαφωνίες. Αυτές τις κουβαλάμε και στην παρούσα κατάσταση και αποτυπώνεται στις δύο υποψηφιότητες. Γι’ αυτό λέω ότι αδικεί την κουβέντα η άποψη της Έφης Αχτσιόγλου ότι δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο από τη μεριά της υποψηφιότητας του Στέφανου. Υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Είναι η επικαιροποίηση και η ανανέωση του εγχειρήματος του μετασχηματισμού του κόμματος και από την άλλη έχει διατυπωθεί σαφώς η προοπτική της ακύρωσης της πολιτικής αυτής», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο στρατηγικές, είναι πάρα πολύ καθαρές και αδικούμε τον εαυτό μας να μιλάμε περί θολότητας, περί απουσίας πολιτικού σχεδίου».

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς έκανε έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να μην γίνονται άδικες επιθέσεις: «Άκουσα χθες ότι ο Κασσελάκης ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη. Αυτό είναι ψευδές και πρέπει άπαντες να πάρουν θέση και να ακυρώσουν τέτοιου τύπου τοποθετήσεις», είπε.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς τόνισε: «Μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί και κυρίως μπορούμε να μην πάρουμε διαζύγιο από τον λαό. Διότι το μείζων είναι η ενότητά μας με τον λαό. Το να μείνουμε ενωμένοι είναι ένα ζήτημα αλλά είναι το μέσο για να αποκαταστήσουμε την ενότητα με τα κομμάτια του εκλογικού σώματος που έκαναν άλλες επιλογές στις τελευταίες εκλογές».

Για τις κατηγορίες της κ. Αχτσιόγλου περί σεξισμού από τον κ. Κασσελάκη, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για μια άδικη επίθεση που πρέπει να ανακληθεί. «Επίθεση σεξιστική ο Στέφανος στην Έφη δεν έχει κάνει» τόνισε.

Για τα όσα ακούγονται περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι «δεν είναι κρυφό ότι το σχέδιο το οποίο αναπτύχθηκε την προηγούμενη περίοδο αμφισβητήθηκε πολιτικά από τη στελέχωση που υποστηρίζει άλλη υποψηφιότητα. Δεν είναι θέμα προσωπικό».

Σε ερώτηση για τη δήλωση Κασσελάκη περί «κρατιδίου της Τουρκίας στην Κύπρο» ο κ. Παππάς απάντησε: «Ήταν μια λέξη που διέφυγε προφανώς από τον Στέφανο και δεν αλλάζει την εθνική γραμμή. Με επάρκεια και ο ίδιος το καθάρισε το θέμα και προχωράμε παρακάτω».

Για το ενδεχόμενο τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα περί των δύο υποψηφιοτήτων ο κ. Παππάς σημείωσε: «Η δημόσια πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί αδικεί και αυτόν που πιέζει, αδικεί και τον Τσίπρα. Είναι ένα κεφάλαιο για την παράταξή μας. Ο ίδιος άνοιξε τη διαδικασία εκλογικής ηγεσίας από τα μέλη και νομίζω ότι έχει κρατήσει την ενδεδειγμένη στάση».

{https://www.youtube.com/watch?v=Ye-AhabHcf0&ab_channel=NikosPappas}

«Ήταν σαρδάμ εν τη ρύμη του λόγου», λέει η Τζάκρη για το «κρατίδιο»

«Ήταν σαρδάμ εν τη ρύμη του λόγου» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενη στη δήλωση του υποψηφίου προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη που αποκάλεσε το ψευδοκράτος στην Κύπρο ως «κρατίδιο».

«Πόσο σοβαρά μπορείς να μιλήσεις για εξωτερική πολιτική 48ωρες με δηλώσεις στο facebook ή με ένα ρηχό δημοσιογραφικό σχολιασμό των κινήσεων του Μητσοτάκη. Η εργαλειοποίηση των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής σε αυτό το διάλογο, γίνεται με κοινή συνθηματολογία και με αναζήτηση των προθέσεων του αντιπάλου», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε «Αν κάποιος διαφωνεί με τον όρο πατριωτική αριστερά, που ξεκάθαρα βάζει ο κ. Κασσελάκης στο τραπέζι ή αν θεωρεί ότι δεν τίθεται αυτή, τότε να μας εξηγήσει γιατί τα θέματα της άμυνας, ήταν πεδίο πολιτικής επιρροής του αντιπάλου στις πρόσφατες εκλογές και κυρίως κάποιων εξ ημών που μιλούσαν για Πρέσπες του Αιγαίου».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σχετικά, υπενθύμισε ότι ο κ. Φίλης είχε μιλήσει για «Πρέσπες του Αιγαίου», λέγοντας πως το «χωριό είναι μικρό» και όταν «κάποιος μιλάει για διαπλοκή, παρακράτος, ξέρουμε για ποιον μιλάει».

«Τώρα κάποιοι να σιωπούν και να φοράνε τσαρούχια και φουστανέλα μόνο και μόνο για να χτυπήσουν τον Κασσελάκη», και πρόσθεσε ότι τα θέματα αυτά να τύχουν ενδελεχούς εξέτασης στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τη συνάντηση Κασσελάκη με την ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε ότι έγινε «άτυπα» παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστική οργάνωση το διαψεύδει με ανακοίνωσή της. Η κ. Τζάκρη υποστήριξε πως «εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ήταν στο γραφείο του κ. Κασσελάκη μια μέρα πριν την απεργία».

«Είναι επιπόλαιο, να χαρακτηρίζει κάποιος τον κ. Κασσελάκη αφελή και ότι δεν έχει πολιτικό λόγο» δεδομένης της ακαδημαϊκής του καριέρας και του επιχειρηματικού του στάτους, ανέφερε η κ. Τζάκρη.

Ηλιόπουλος: Η Αχτσιόγλου έχει δεχθεί πόλεμο λάσπης με πρώτο τον Πολάκη

Για πόλεμο λάσπης που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «πρώτος και καλύτερος» σε όλο αυτό ήταν ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου, αναφέρθηκε και στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία αποκάλεσε ως «κρατίδιο» τα Κατεχόμενα της Κύπρου. Σε ό,τι αφορά στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι ο ίδιος επέλεξε να μην δώσει «δαχτυλίδι» και πως κατά τη γνώμη του δεν χρειάζεται να κάνει καμία παρέμβαση.

Αρχικά, για τη δήλωση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για την Κύπρο, όπου αποκάλεσε τα κατεχόμενα ως «κρατίδιο» ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε: «Ο προοδευτικός κόσμος θέλει μια δυνατή φωνή και μια δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε προεκλογικά και το έλλειμμα αξιοπιστίας και φαινόμενα διγλωσσίας. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που παραδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε στην ομιλία που έκανε μετά από το αποτέλεσμα. Θεωρώ πως το πολιτικό περιεχόμενο είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Είμαστε ή δεν είμαστε με τον επαγγελματικό στρατό; Βγαίνει ο κ. Κασσελάκης και λέει ‘’είμαστε’’. Αυτό αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας. Βγαίνει ο κ. Αποστολάκης και λέει είναι ‘’λάθος ο επαγγελματικός στρατός’’. Εγώ θεωρώ πως είναι λάθος. Για πολλούς λόγους. Η χτεσινή δήλωση θεωρώ πως εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία λαθών. Κατανοώ πως ο καθένας μπορεί να κάνει ένα λεκτικό λάθος. Πολύ φοβάμαι πως η χτεσινή δήλωση δεν ήταν λεκτικό λάθος αλλά αυτό που θα λέγαμε άγνοια. Αν είναι να μιλήσουμε για κούραση να υπενθυμίσω πως υπάρχουν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία τρέχουν σε προεκλογικό αγώνα εδώ και ενάμιση χρόνο».

Ερωτώμενος για το εάν θεωρεί πως ο κ. Κασσελάκης είναι Αριστερός σχολίασε: «είναι ένας άνθρωπος που λέει πως στηρίζει το πρόγραμμα της Αριστεράς. Δεν μπορώ να δίνω πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Δεν με ενοχλούν οι άνθρωποι που έλεγαν τι καλός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πως ο Τραμπ είναι καλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα και αλλάξανε γνώμη. Εγώ θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κερδίσει και ανθρώπους που θα αλλάξουν γνώμη. Θεωρώ πως είναι κάπως ανορθόδοξο μέσα σε τρεις μήνες να διεκδικείς την προεδρία».

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ζήτημα με το δήθεν sms της Έφης Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως η ίδια «έχει δεχτεί έναν αδιανόητο πόλεμο λάσπης πως ήταν στους ανθρώπους που έχουν υπονομεύσει τον Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης και εδώ έχει ακολουθήσει διάφορα κύματα. Βγαίνει στο Συνέδριο και λέει ‘’ήμουν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στις δύο εκλογές και είδα ποιοι τον στήριξαν και ποιοι όχι’’. Αν το λες αυτό έχεις μια ευθύνη να κατονομάσεις. Όταν ρωτήθηκε ζωντανά η απάντηση ήταν ‘’δεν ξέρω, είμαι λίγους μήνες στην Ελλάδα’’. Μετά απάντησε πως πιστεύει την Έφη Αχτσιόγλου πως δεν υπάρχει τέτοιο sms. Μέσα σε 20 μέρες έχουμε 3 διαφορετικές απαντήσεις. Υπάρχουν όμως στελέχη στο επιτελείο του τα οποία συνεχίζουν να διακινούν αυτό σενάριο. Ο Παύλος Πολάκης πρώτος και καλύτερος κάνει λόγο για υπονομευτές».

Έπειτα τόνισε πως «ένας άνθρωπος υπήρχε τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε στο πειθαρχικό. Ο Παύλος Πολάκης. Ήμουν εκπρόσωπος Τύπου, ποτέ δεν υπήρξε μισή φράση από το στόμα μου για κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως ο Παύλος Πολάκης έκανε μια φανταστική δουλειά ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θεωρώ όμως πως αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να συμπεριφερθεί με αντισυναδελφικό τρόπο».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «θα προσέβαλα βαθύτατα τον Αλέξη Τσίπρα, έναν άνθρωπο που δεν έκανε πίσω στον Σόιμπλε, αν θεωρούσα πως παραιτήθηκε γιατί τον πίεσαν στελέχη του στην Κουμουνδούρου. Και το πρώτο μου πρόβλημα είναι πως αυτοί που τα λένε, υποτιμούν τον ίδιο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απόλυτα συνεπής στην ορθή του επιλογή να μην παρέμβει στην εσωκομματική διαδικασία. Επέλεξε να μην δώσει δαχτυλίδι και θεωρώ πως δεν χρειάζεται να κάνει καμία παρέμβαση. Όμως μίλησε με τον τρόπο που μιλάνε πρώην πρωθυπουργοί. Μέσω στενού του συνεργάτη, τον Θανάση Καρτερό. Άρα νομίζω είναι πολύ καθαρό».

Πολάκης: Να τελειώνουμε, την Κυριακή εκλέγουμε νέο πρόεδρο τον Κασσελάκη

«Έλα για να το τελειώνουμε το θέμα!! (σ.σ. τη φράση του Στέφανου Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα της Κύπρου). ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/9 ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το Στέφανο Κασσελάκη!», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Βούτσης: Ο Κασσελάκης γνωρίζει πολύ λίγο τις θέσεις του κόμματος μας

«Γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του κόμματος μας», είπε ο Νίκος Βούτσης για τον Στέφανο Κασσελάκη, σχολιάζοντας ότι αυτό δεν είναι πλεονέκτημα.

«Πιστεύω ότι δεν είναι πλεονέκτημα να μην είναι στη Βουλή ένας αριστερός πρόεδρος, ενδεχομένως και επί τέσσερα χρόνια. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην είναι στη Βουλή», τόνισε στο Action24.

«Είναι πολιτειακός παράγοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα αυτά πρέπει να τα λάβουν υπόψιν τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και θα τα λάβουν. Είμαι αισιόδοξος ότι πολιτικά θα δοθεί λύση στο ηγετικό ζήτημα την Κυριακή και θα είναι λύση πολιτική και όχι μεταπολιτική».

Ραγκούσης: Άγνωστος Χ ο Κασσελάκης

Ο Γιάννης Ραγκούσης άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίος χαρακτήρισε ως «άγνωστο Χ», ενώ είπε ότι ήταν «σοβαρό ολίσθημα» το χθεσινό λεκτικό λάθος του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές, ο οποίος είπε «κρατίδιο» την Κατεχόμενη Κύπρο.

Από την άλλη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και κατά του υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη, Παύλου Πολάκη, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι είναι ανήσυχος για τη ενότητα του κόμματος με τα όσα γίνονται στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ News Room λίγα μόλις 24ωρα πριν τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου μια θέση για την οποία θα μονομαχήσουν την Κυριακή οι Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου.

«Παρακολουθούμε τώρα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, την κορύφωση μιας αναμέτρησης. Εγώ προσωπικά τη χαρακτηρίζω πολύ σημαντική και πολύ κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση για την προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, που δείχνει ότι είναι στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου.

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την ανησυχία του. «Άνθρωποι είμαστε όλοι, δεν πατάς ένα κουμπί και όλα λύνονται. Αλλά νομίζω ότι αυτή η ένταση, η συναισθηματική φόρτιση, η ψυχολογική σίγουρα θα πέσει. Τώρα εγώ δεν σας κρύβω ότι είμαι ανήσυχος για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν τέτοια προβλήματα σε αυτό το κεντρικό θέμα. Γιατί τώρα, όταν είσαι ένα κόμμα που πέφτεις από το 32% στο 18% και προφανώς επιδιώκεις να επανάκαμψης, το πρώτο πρέπει να διασφαλίσεις είναι το 18%. Αν και το 18% μοιραστεί στα δύο, τότε χάθηκε», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Για τα σενάρια περί διάσπασης του κόμματος, ο κ. Ραγκούσης είπε: «Είμαι απολύτως βέβαιος για την κ. Αχτσιόγλου και όλους εκείνους και όλες εκείνες που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της, ότι όλη αυτή την προσπάθεια δεν την κάνουν για να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον υπηρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την εξίσωση υπάρχει ένας άγνωστος “Χ” και αυτός ο άγνωστος “Χ” δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Κι αυτό γιατί τον κ. Κασσελάκη δεν τον ξέρουμε ή μετά τα χθεσινά αρχίζουμε σιγά σιγά να τον μαθαίνουμε, με τη δήλωση για το “κρατίδιο”. Με ποια έννοια δεν τον ξέρουμε; Όχι μόνο με την έννοια που λέει εκείνος ότι έλειπε από τη χώρα κλπ. Δεν συμμετείχε. Ξέρετε, εμείς όλοι συμμετέχουμε σε όργανα, σε συνεδριάσεις, σε συσκέψεις. Έχουμε ακούσει ο ένας τον άλλον…. Τον κ. Κασσελάκη δεν τον ξέρουμε και ιδίως για το κόμμα δεν ξέρω πραγματικά τι πρόθεση έχει. Αν κρίνω μάλιστα από κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις υποστηρικτών του, όπως ο κ. Πολάκης, δεν σας κρύβω ότι δεν βγάζω και τα καλύτερα συμπεράσματα για τις προθέσεις τους».

Για τον Παύλο Πολάκη σχολίασε ότι κάνει πράγματα τα οποία ο ίδιος δεν ήθελε να τα κάνει, ούτε ο Πολάκης ούτε κανένας. «Έχει επιτεθεί με πολλές φορές με ένα σκαιό τρόπο εναντίον της κ. Αχτσιόγλου και βγάζει ένα κλίμα. Το τελευταίο που είπε είναι το “ερχόμαστε”. Τι σημαίνει ερχόμαστε; Ο κ. Πολάκης εδώ είναι και δεν έρχεται από κάπου αλλού. Είναι εδώ και μάλιστα με ένα πολύ σοβαρό στίγμα που σε ορισμένες περιπτώσεις μας κόστισε και πολύ ακριβά. Σας θυμίζω τότε το μεγάλο επεισόδιο που διήρκεσε περίπου δέκα μέρες και που ήταν το ερώτημα αν θα το διαγράψει ο Αλέξης Τσίπρας».

Σχετικά με το χθεσινό γλωσσικό ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Ραγκούσης το χαρακτήρισε σοβαρό γιατί αφορά εθνικό θέμα. «Ήδη βλέπω και στην Κύπρο τα πρωτοσέλιδα του Τύπου που βγάζουν μια οργή. Όταν κάποιος διεκδικεί να του αναθέσουν τόσο βαριά και πολιτική αλλά και πολιτειακή ευθύνη, είσαι έτοιμος. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ του 5%. Εδώ μιλάμε για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δηλαδή το κόμμα το οποίο θα υποδείξει πρωθυπουργό στους Έλληνες πολίτες στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνεις το βήμα να διεκδικήσεις την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητάς να σε εκλέξουν πρόεδρο και να σε υποδείξουν ως πρωθυπουργό, είσαι έτοιμος», ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε για το 45% που υποστήριξε στον πρώτο γύρο τον κ. Κασσελάκη ότι πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μια πραγματική, γνήσια και δικαιολογημένη αγωνία, καθώς είδαν το κόμμα να καταρρέει στις τελευταίες διπλές εκλογές. «Αυτό τους έχει δικαιολογημένα δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη στεναχώρια και θέλουν πολλά πράγματα να αλλάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό που πέτυχε ο κ. Κασσελάκης, ίσως και επειδή δεν τον ξέρουν, είναι να εκφράσει αυτή την αγωνία αυτού του κόσμου, αυτού του 45% για την αλλαγή».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν συνέπεια της «άθλιας συκοφαντίας» κατά της Έφης Αχτσιόγλου.

«Θεωρώ ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου αυτή η άθλια συκοφαντία, το άθλιο ψέμα εναντίον της, που δυστυχώς επηρέασε. Έχω από προσωπική εμπειρία πάρα πολύ έντονα εισπράξει αυτό που σας λέω. Η προσωπική σε βάρος της η συκοφαντία ότι υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι έφτασε μέχρι το σημείο να του στείλει sms και να του λέει “φύγε Αλέξη”, ήταν άθλιο ψέμα, μια άθλια προβοκάτσια που επηρέασε πάρα πολύ το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ξέρω ανθρώπους πάρα πολλούς που πήγαν την Κυριακή να ψηφίσουν και στην πραγματικότητα δεν ψήφιζαν Κασσελάκη, αλλά ψήφιζαν έχοντας πέσει θύματα αυτής της άθλιας συκοφαντίας, ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Ψήφιζαν για να υπερασπιστούν και να εκδικηθούν υπέρ του Αλέξη Τσίπρα επειδή τον “έδιωξε” η Έφη Αχτσιόγλου. Και ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας διαμέσου του Θανάση Καρτερού και ξεκαθάρισε ότι αυτό το πράγμα σε καμία περίπτωση δεν ισχύει και ούτε είναι πίσω από την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη», συμπλήρωσε

Σχετικά με τη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου περί “θολού αποτελέσματος” ο κ. Ραγκούσης είπε ότι παρεξηγήθηκε. «Νομίζω ότι όποιος διαβάσει καθαρά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποθέσει ότι απευθυνόταν στους ανθρώπους που ψήφισαν, στα μέλη, τους τιμά και τους τιμούμε. Σεβόμαστε την ετυμηγορία τους, όπως θα κάνουμε και την επόμενη Κυριακή, τη μεθαυριανή ημέρα δηλαδή. Λοιπόν, μιλούσε για τον κ. Κασσελάκη. Η χθεσινή του δήλωση, περί κρατιδίου των Τούρκων στην κατεχόμενη Κύπρο, δεν επιβεβαιώνει με έναν τρόπο αυτά που από την Κυριακή επεσήμανε η κυρία Αχτσιόγλου ότι εδώ υπάρχει κάτι θολό; Του ζήτησε να κάνουν ντιμπέιτ. Αρνήθηκε σε εσάς, στους δημοσιογράφους να κάτσει σε ένα τραπέζι. Ο κ. Κασελάκης δεν έχει δώσει αυτή την εβδομάδα μια συνέντευξη, αλλά όλα τα κανάλια του έχετε ζητήσει».

Τέλος, εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι το απόλυτο ντέρμπι. «Θα κριθεί κατά τη γνώμη μου σε πολύ μικρό, πάρα πολύ μικρό ποσοστό. Ψήφο – ψήφο θα πάει η αναμέτρηση της Κυριακής. Δεύτερον, νομίζω ότι εδώ θα έχουμε να κάνουμε με το πασίγνωστο, το κατά τη γνώμη μου αλάνθαστο διαχρονικό δόγμα “Αρχή άνδρα δείκνυσι”. Αρχή άνδρα δείκνυσι Στέφανε, Αρχή άνδρα δείκνυσι Έφη. Τι θα κάνουν δηλαδή, ποιες πολιτικές αποφάσεις θα πάρουν, τι αλλαγές θα δρομολογήσουν, τι πρωτοβουλίες θα πάρουν, τι σχέδιο θα ξεδιπλώσουν».

Keywords
συριζα, ηφαιστειο, θεοδωρα τζακρη, αλέξης τσίπρας, Γιαννης Ραγκουσης, εκλογες, twitter, νέα, ΕΡΤ, φως, τσιπρας, κυπρος, youtube, facebook, ημών, ΑΔΕΔΥ, απεργια, σημαίνει, sms, σόιμπλε, κυριακη, βουλη, λύση, ραγκουσης, news, room, ελλαδα, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αποστολακης γιωργος, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, www.facebook.com, www.youtube.com, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, απεργια αδεδυ, τελος του κοσμου, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αλέξης τσίπρας, τι σημαινει, βιντεο, το θεμα, βημα, γνωμη, δουλεια, εθνικη, ηγεσια, ηθικη, θεμα, κυπρου, πιεση, προγραμμα, πρωτοσελιδα, το βημα, φως, ψεμα, news, youtube, αγνωστος, αγνοια, αγωνια, ανθρωπος, βγαινει, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, δευτερο, δευτερα, διαστημα, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, δειχνει, δογμα, δοθει, δωσει, εγινε, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, εννοια, ερχεται, ευθυνη, ιδια, ιδιο, ημών, ισχυει, θεοδωρα, ομιλια, κεφαλαιο, κυβερνηση, κυματα, κυκλος, κυρια, κλιμα, κομμα, λαθος, λύση, λογο, μηνες, μητσοτακης, μικρο, μπορεις, ξερετε, παντα, ομπρελα, πεδιο, προβληματα, πρεσπες, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συζητησουμε, συνεχεια, σόιμπλε, σωμα, στιγμα, στομα, σχεδιο, φοντο, φωνη, χερι, δαχτυλιδι, δικαιωμα, εθνικο, φοβαμαι πως, χωρα, καρδια, κυριακη, room, οργανα, οργη, παυλος, σημαίνει, sms, θελω να, θεματα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα
Ηφαίστειο, ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης, Διακινούν, Μητσοτάκη Αχτσιόγλου,ifaisteio, syriza - kasselakis, diakinoun, mitsotaki achtsioglou