ΗΠΑ: Η Εθνοφρουρά στους δρόμους για την προστασία των μνημείων

Στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ η Εθνοφρουρά έχει βγει στο δρόμο, προκειμένου να προστατέψει τα ιστορικά μνημεία από τυχόν βανδαλισμούς διαδηλωτών.

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ουάσιγκτον η Εθνοφρουρά έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να προστατέψει ιστορικά αγάλματα της περιοχής, από τυχόν βανδαλισμούς των ατόμων κινήματος

Black Live Matters και όσους διαδηλώνουν για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Μάλιστα, αρκετοί από τους στρατιώτες της Εθνοφρουράς είναι άοπλοι και βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να βοηθήσουν τα στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην προστασία ιστορικών μνημείων.

Επιπλέον, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν την Τετάρτη (24/6), τόνισαν πως η παραπάνω απόφαση ελήφθη ύστερα από την προσπάθεια που έκαναν διαδηλωτές να καταστρέψουν ένα άγαλμα του πρώην προέδρου Άντριου Τζάκσον, το οποίο βρίσκεται σε ένα πάρκο κοντά στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του υποσχέθηκε την Τετάρτη (24/6), ότι θα υιοθετήσει σκληρή γραμμή απέναντι σε όποιον καταστρέφει ή βανδαλίζει ιστορικά μνημεία των ΗΠΑ, ενώ απείλησε με χρήση βίας σε βάρος μερικών από τους διαδηλωτές, καθώς ο πολιτικός ακτιβισμός κατά των φυλετικών διακρίσεων εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και απειλεί την προσπάθεια επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα